Sergiu92 a scris:
mi-a pus in vedere ca in cazul in care nu accept sa achit pretul comunicat telefonic, acesta fiind un pret pe care el il considera modic si la care a tinut el cont de situatia mea materiala (pe care de fapt nu o cunoaste), va avea grija ca raportul sa fie depus in septembrie si voi avea de platit o suma care sa ma invete minte, iar in privinta raportului va avea el grija ce sa scrie.
Cele bolduite mai sus sunt partea deranjanta.
Acestea pot fi modificate dupa cum misca fiecare intimat din urechi si are chef evaluatorul?
Vi se pare normala amenintarea ca rescrie raportul??
Nu era firesc sa fiu instiintat in scris de suma si termen?
Am motive serioase sa cred ca este subiectiv, ca sa nu pomenesc de coruptie. Ne-am deplasat 40 km astfel. Eu singur cu masina mea, evaluatorul impreuna cu reclamanta si inca trei persoane din anturajul ei, in alta masina. Evaluarea a avut loc in prezenta mea si a celor patru, dialogul cu evaluatorul fiind mereu perturbat. Solicitarilor mele ca acesta in calitatea lui oficiala sa puna lucrurile la punct n-au avut nici-un efect.
Pauza de o cafea, un suc, desi in curtea casei comune inca - dumnealor au avut loc la masa pe terasa, la umbra- eu faceam ture prin curte asteptand sa termine, deoarece "nu mi-am adus scaun de acasa". S-au intins la povesti despre de`ale lor, ocazie cu care a fost "periat" si lingusit, la randul meu suportam diverse jigniri.
Chiar daca toate astea imi pareau nelalocul lor, am suportat asteptand sa vad in final rezultatul evaluarii. Trebuia sa constate daca am adus distrugeri, fiind acuzat de asta. In minuta incheiata scria ca nu a constat asa ceva. Nu a constata asa ceva deoarece nu existau Valoarea imobilelor (au fost doua) insa este crunt diminuata.
Nu gasesti nici sa dai cu tunul un apartament cu acelasi numar de camere si suprafata, la acel pret. Interiorul civilizat, parchet, gresie, faianta, geamuri termopan, toate usile noi si elegante. Nici macar cu 20% mai mult si tot nu gasesti urma...
In momentul in care am vazut si valoarea finala, am inteles ca ceva nu e in regula.
Am vazut tendinta generala:
-Ia-ti dom`le avocat!
Am avocat. De la el aflu ca nu crede ca judecatorul accepta o reevaluare si asta de fapt costa foarte mult, trebuind trei evaluatori.
De la altii care nu-mi sunt avocati aflu ca pe motive intemeiate evaluatorul poate fi obligat sa faca o reevaluare (in banii pe care i-a luat deja), iar daca avem motive si judecatorul accepta, va fi o comisie de trei evaluatori.
Pana sa-l doara pe avocat, ma doare pe mine si e munca mea de o viata in joc.
Intrebare: in ce conditii si pe ce baza pot solicita reevaluarea. Cum ma pot asigura ca aceasta este obiectiva? Ce presupune aceasta?