buna ziua
mi sa facut expertiza la imobil,dar garajul,si gardul au sumele pe care nu fac cat scrie expertul,ce pot sa fac,fara sa mai platesc alta expertiza
multumesc
Daca sunteti parte intr-un proces avand ca biect partaj, puteti formula obiectiuni la raportul de expertiza, contestand si argumentand de ce opinia expertului este contrara legii si realitatii faptice.
Expertul ar trebui sa depuna la dosarul cauzei raportul de expertiza, sau sa-l comunice si catre dumneavoastra. Daca va fost comunicat sau ati luat la cunostinta de raportul de expertiza, formulati si depuneti la dosarul aflat pe rolul instantei obiectiunile dumneavoastra in forma scrisa.
Solicitati in incheierea obiectiunilor, refacerea raportului de expertiza ori suplimentarea acestuia sau dupa caz, inlocuirea expertului.
Aceste obiectiuni se depun la instanta de judecata la primul termen, imediat urmator dupa ce s-a depus raportul de expertiza, sub sanctiunea de a nu mai putea contesta aceste concluzii ale raportului.
multumesc,daca solicit suplimentarea sau refacerea mai trebuie sa platesc.
terenul este de la parinti mei ,dar este act vanzare cumparare la amandoi si fostului sot
mai am vreo sansa sa dovedesc.,si cum
POPA GHEORGHE
Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca
F11 a scris: "... Solicitati in incheierea obiectiunilor, refacerea raportului de expertiza ori suplimentarea acestuia sau dupa caz, inlocuirea expertului. ...."
Raportul de expertiza se depune de catre expert la arhiva tribunalului, cu nr. de inregiostrare/ data, in atatea exemplare cate parti sunt implicate in proces plus 1 exemplar pentru instanta.
Nu poate fi vorba de o refacere sau suplimentare a raportului de expertiza si nici de inlocuirea expertului, in aceasta faza a derularii procesului.
Expertul are obligatia sa raspunda documentat la observatiile depuse de dvs. la raportul de expertiza.
Observatiile dvs. impreuna cu raportul de expertiza si cu raspunsul expertului la observatiile dvs. formulate la raportul de expertiza, eventual cu noile dvs. observatii la raspunsul expertului la primele observatii formulate de dvs. la raportul de expertiza, se analizeaza de catre instanta de judecata si se da o hotarare, in care dupa caz, la solicitarea partilor in proces, se poate dispune o contraexpertiza.
O suplimentare a raportului de expertiza presupune noi obiective (altele decat cele fixate initial) formulate de catre instanta, la cererea partilor in proces, obiective noi la care sa raspunda expertul. Daca instanta aproba noi obiective, va trebui sa aprobe si o suplimentare a onorariului provizoriu, suma care trebui platita in contul Biroului local pentru expertize tehnice judiciare, pe numele expertului.
Si in cazul unei contraexpertize incredintate de catre instanta, aceasta trebuie sa stabileasca un onorariu provizoriu care trebuie platit in contul Biroului local pentru expertize tehnice judiciare, pe numele noului expert.
Inlocuirea expertului se dispune de catre instanta doar in cazul in care expertul nu poate desfasura din motive temeinice (pe care le comunica in scris instantei si aceasta accepta motivele) activitatea de expertiza.
Pentru a avea o sansa suplimentara, la observatiile formulate de dvs. la raportul de expertiza, anexati documente care sa va sustina punctul de vedere.
Raportul de expertiza este intocmit de catre un expert autorizat. Acesta, la intocmirea raportului de expertiza aplica, legislatia, tehnicile , metodele si normele specifice la standardele europene de evaluare.
Daca nu va convine pretul stabilit, aduceti argumente justificative care sa ateste ca aveti dreptate, dar pana atunci achitati onorariul solicitat si validat de cattre instanta.
Expertul numit trebuie sa primeasca onorariul pentru munca prestata.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Expert in proces
enachhe
buna ziua! am un proces de partaj si a fost numit un expert acum 5 termene.
problema este ca desi am achitat 1500lei, onorariu de expert, acesta a gresit ... (vezi toată discuția)