avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

testament

buna seara,as dorii sa ma ajutati si pe mine cu cateva lamuriri:
bunicul meu are 4 copiii ;2 fete 2 baieti ,celor 2 fete le-a dat dreptul lor si el vrea sa ne lase noua nepotilor lui (din partea baiatului)casa in care noi locuim de 30 de anisi 2h teren iar celuilalt baiat o bucata de teren ,
vreau sa-mi spuneti cum sa fac acest testament tinand cont ca bunicul are 86 de ani
poate fi atacat de cele 2 fete
chiar daca le-a dat uneia i-a facut casa ,
iar la cealalta a ajutat-o cu bani,
vrem sa evitam si succesiunea
pot sa il scriu eu de mana si el sa il semneze
sa-l legalizam prin notar
avem nevoie de adev medicala
va rog ajutati-ma
sunt disperata
Conform art.1.040 NCC testamentul ordinar poate fi olograf sau autentic.Conform art.1.041NCC"Sub sanctiunea nulitatii absolute ,testamentul olograf trebuie scris in intregime ,datat si semnat de mana testatorului.Testamentul poate fi atacat de mostentiorii rezervatari(sot supravietuitor,ascendenti privilegiati,descendenti) daca, prin testament sunt instituite liberalitati care incalca rezerva succesorala a mostenitorilor rezervatari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament sashavr sashavr Buna seara. Stimati domni va rog sa ma ajutati in urmatorul caz succesoral. Mentionez ca provin dintr-o familie cu 7 copii (4 baieti si 3 fete). In casa ... (vezi toată discuția)
Testament lasat de bunica care este inca in viata Andrey05 Andrey05 Buna ziua, ma numesc Alexandru Andrei , zilele trecute am primit varsta de 18 ani, iar bunica din partea tatalui mi-a lasat testament pe un teren cu 2 case pe ... (vezi toată discuția)
Testament olografic FlorescuFlorin FlorescuFlorin Bunica mea a facut un testament olografic pentru casa ei mie si fratelui meu dar nevoind sa o puna si pe mama mea la mostenire este valabil testamentul dupa ... (vezi toată discuția)