avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cerere de studiu dosar respinsa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cerere de studiu dosar respinsa

Buna ziua.

Am calitatea procesuala de parte vatamata intr-o cauza penala aflata pe rolul Parchetului de pe langa Judecatorie.

Speta: evacuare abuziva din imobil inchiriat, fara procedura, de catre proprietar asistat de organele de politie prin distrugerea sistemului de inchidere al usii de acces in imobil si sechestrare bunuri timp de 60 zile.

Deoarece se tergiverseaza solutionarea acesteia, 7 luni de la sesizare fara niciun raspuns, am solicitat unitatii de parchet, in scris, ca in conf. cu prev.CPP sa imi comunice stadiul cercetarilor precum si data /ora la care pot studia documentele din dosar, in care s-au facut anterior unele act. de cercetare de catre PDPL Curtea de Apel si s-a declinat la locala.

In raspunsul primit se comunica ca "se respinge cererea de studiu dosar deoarece conf.art.94 alin.(4) CPP, urmarirea penala nu este publica", fara niciun fel de motivare asa cum se prev. in art. invocat.

Ma intreb: daca UP nu este publica fata de subiectii procesuali principali atunci de ce se mai prev. acest drept al p.vat.in art.81 C.pr.pen.

Precizez ca buna desfasurare a UP nu ar fi putut fi fost viciata sau ingreunata prin consultarea dosarului de catre subsemnatul.

Inteleg ca UP nu este publica dar nu fata de parti sau subiectii procesuali principali din cauza, asa cum reiese si din C.pr.pen.

Multumesc tuturor celor care concura la formularea raspunsurilor cu privire la legalitatea acestei mentiuni a procurorului prin care nu se permite studierea dosarului, nemotivat.
Astept cu interes puncte de vedere.

Cu deosebita consideratie.
Cel mai recent răspuns: flory_mr , utilizator 17:10, 12 Noiembrie 2018
Depuneti plângerea motivata împotriva actelor procurorului conf art.339 c.p.p.la prim-procuror.
~ Conținut șters la cerere ~
In general cand se aude de studierea dosarului se pun bete in roate.
De fel se tot pun piedici.

Aveti dreptul de a studia dosarul dar poate sa fie destul de complicat daca procurorul nu vrea.

Urmarirea penala a fost si este o faza nepublica si asa va fi atata timp cat va exista urmarirea penala insa cu toate acestea dreptul de a studia dosarul il aveti daca motivati corespunzator.
De fel nu prea se motiveaza corespunzator intrucat se presupune ca dreptul exista si nu poate fi obstructionat insa se poate sa fie si obstructionat...

In conditiile date nu aveti decat sa faceti plangere impotriva solutiei.
Daca insa interesul urmaririi penale impune respingerea cererii dvs. solutia va fi nefavorabila.

Buna ziua.

Multumesc pt.raspuns.Unde gasesc Ordinul 64/2015?Este Ordin al Ministerului public?
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Restrictionare studiu dosar raluca.raluca20 raluca.raluca20 Buna ziua, Am formulat o cerere catre Parchet pt a-mi oferi oportunitatea de a studia un dosar de urmarire penala. Precizez ca nu s-a pus in miscare actiunea ... (vezi toată discuția)
Dreptul la o copie dupa plangerea penala ContSters412228 ContSters412228 Bună seara, care este procedura pt a scoate o copie după o reclamație, depusa la politie? .Mentionez ca din 12 pagini mi s-a citit doar 2pag.Care este ... (vezi toată discuția)
Posibilitatea studierii elementelor unui dosar penal aflat in cercetare pantelica111 pantelica111 Cum pot studia (eventual in detaliu) elementele unui dosar penal aflat in cercetare, in care sunt inculpat(citat)? Se poate si fara ajutorul avocatului? (vezi toată discuția)