avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Competenta teritoriala instanta ...custodie cu ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Competenta teritoriala instanta ...custodie cu parintii care locuiesc in strainatate

Buna ziua! Lucrez in belgia, am 1 copil de 3 ani cu un cetatean irlandez care locuieste in irlanda...doresc sa obtin custodia copilului nostru pentr a-l aduce in belgia...v-as ruga tare mult sa ma lamuriti in privinta instantei la care sa ma judec...copiii sunt in prezent la parintii mei in braila...ma judec in braila sau la bucuresti? Am consultat cativa avocati si parerile sunt contradictorii...mi s-a spus ca e dosar cu element de dubla extraneitate si e competenta judecatori sect 1 bucuresti...sunt confuza...multumesc
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 17:13, 16 Iulie 2015
Buna ziua,

problema nu este dintre cele mai simple iar rasunsul este dat de art 8 din REGULAMENTUL (CE) NR. 2201/2003 din 27 noiembrie 2003 coroborat cu art. 114 din Codul de procedura civila.
In art. 8 din Regulament se arata ca sunt competente instantele din tara in care se afla resedinta obisnuita a minorului la data sesizarii instantei. Asadar se va judeca in Romania aceasta cerere.
In art. 114, se determina competenta locului situarii persoanei ocrotite, adica la domiciliul parintilor dvs.

Copii sunt in vacanta in Romania sau este domiciliul lor obisnuit ? Frecventeaza gradinita in tara de ex ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Regulamentul (ce) 2201/2003. competenta teritoriala. exercitarea autoritatii parintesti, etc. DanyD DanyD In urma unei relatii de concubinaj dintre doua persoane de nationalitate romana - dar care la acel moment locuiau si munceau in Italia -, a rezultat un copil, ... (vezi toată discuția)
Custodie exclusiva, domiciliul minorului in spania FLORINTACHE FLORINTACHE Rugaminte si intrebare: Mama si minorul se afla in Spania, tatal in Bucuresti. Divortul a avut loc in Bucuresti si atunci s-a stabilit locuinta copil la mama ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara Maria Anaa Maria Anaa Buna ziua, am o fetita de 2 luni si jumatate cu un cetatean italian si acum ma aflu in Romania pentru ca am plecat de la el, iar el imi spune ca nu contribuie ... (vezi toată discuția)