Buna ziua! Lucrez in belgia, am 1 copil de 3 ani cu un cetatean irlandez care locuieste in irlanda...doresc sa obtin custodia copilului nostru pentr a-l aduce in belgia...v-as ruga tare mult sa ma lamuriti in privinta instantei la care sa ma judec...copiii sunt in prezent la parintii mei in braila...ma judec in braila sau la bucuresti? Am consultat cativa avocati si parerile sunt contradictorii...mi s-a spus ca e dosar cu element de dubla extraneitate si e competenta judecatori sect 1 bucuresti...sunt confuza...multumesc
problema nu este dintre cele mai simple iar rasunsul este dat de art 8 din REGULAMENTUL (CE) NR. 2201/2003 din 27 noiembrie 2003 coroborat cu art. 114 din Codul de procedura civila.
In art. 8 din Regulament se arata ca sunt competente instantele din tara in care se afla resedinta obisnuita a minorului la data sesizarii instantei. Asadar se va judeca in Romania aceasta cerere.
In art. 114, se determina competenta locului situarii persoanei ocrotite, adica la domiciliul parintilor dvs.
Pensie alimentara
Maria Anaa
Buna ziua, am o fetita de 2 luni si jumatate cu un cetatean italian si acum ma aflu in Romania pentru ca am plecat de la el, iar el imi spune ca nu contribuie ... (vezi toată discuția)