avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Rau platnici cote intretinere bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Rau platnici cote intretinere bloc

In asociatia noastra de proprietari avem 5 rau platnici a cotelor lunare de intretinere, astfel incat au acumulat, pana la aceasta data, cca 16000 lei.Cu toate ca au fost dati in judecata pentru a se obtine hotarari judecatorest ptr obligarea acestora sa plateasca debitele constituite si cu toate ca am actionat prin executori judecatoresti ptr a recupera aceste debite, nu s-a obtinut mai nimica deoarece cei in cauza continua sa nu plateasca. Din acest motiv, probabil, pe durata lunilor cu intretinere ridicata ca valoare, cum ar fi lunile noiembrie '15 - martie '16, o sa ni sa inchida alimentarea cu apa (rece+ calda), gaz si apa calda de incalzire.

Am vrea sa stim daca putem intreprinde vreun demers legal la furnizorii acestor utilitati, pentru a le sista furnizarea utilitatilor in cauza, in apartamentul in care domiciliaza acesti rau platnici, pana la achitarea de catre acestia a debitelor cumulate de d-lor.

Cu stima,
Presedintele unei asociatii de proprietari.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 16:55, 16 Iulie 2015
In raport cu furnizorii de utilitati-apa rece si calda-, ca regula, raspunde pentru plata utilitatilor furnizate Asociatia de Proprietari . Dvs puteti sa incercati sa faceti o asemenea adresa, insa trebuie sa va ganditi ca :
1. fata de Radet si Apanova Asociatia de Proprietari este aceea care raspunde pt plata la timp a debitelor;
2. nu cred ca instalatia de furnizare a apei calde si a apei rece permite oprirea acesteia doar la apartamentele rau-platnice.
Va sfatuiesc sa incercati mai departe cu executarea silita sub forma popririi veniturilor celor in cauza si, in cel mai extrem caz, executarea silita imobiliara ce presupune scoaterea la vanzare a apartamentelor pentru recuperarea sumelor datorate.
In toate aceste demersuri este indicat sa fiti asistat de un avocat cunoscator al legislatiei in materie.
Avand in vedere ca prestatorul furnizor de utilitati detine incheiat contract furnizare utilitati cu persoana juridica=asociatia de proprietari,furnizorul nu se implica in solutionare
Nu este clar daca a fost demarata procedura de executare silita prin executor,cum de nu au fost recuperate debitele ?
Executorul tergiverseaza executarea silita sau care este justificarea pentru nerecuperarea debilelor ?
Daca persista nerecuperarea debitelor,analizati oportunitatea notificarii oficiale a rau platnicilor sub aspectul sistarii provizorii a furnizarii utilitatilor pana la recuperarea debitelor
Daca nici asa rau platnicii nu inteleg sa achite debitele,analizati oportunitatea investirii instantei de judecata cu dispunerea unei hotarari judecatoresti prin care sa respetivii sa fie debransati provizoriu de la sistemul centralizat de alimentare cu utilitati

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sistare apa potabila doriodan doriodan Buna seara, Locuiesc intrun imobil cu foart multe restante la utilitati si comitetul executiv a hotarat ca la un apartament cu restante de peste 100 ... (vezi toată discuția)
Oprire apa DoruTudor DoruTudor Buna ziua. Locuiesc intr-un bloc de 10 etaje cu 88 de apartamente. Am avut nenorocul de a locui perete in perete cu un vecin rauplatnic. Nu locuiesc de mult ... (vezi toată discuția)
Amenintare sistare apa nicoss59 nicoss59 Locuiesc într-un bloc cu 4 etaje. Unii dintre vecini nu au plătit factura la apă. Suntem ameninţaţi de S. C. de distribuţie a apei din oraş cu oprirea ... (vezi toată discuția)