avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 420 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Imprumut catre o persoana fizica nereturnat de 4 ani
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Imprumut catre o persoana fizica nereturnat de 4 ani

Buna ziua !
mama mea, in varsta de 83 de ani, de buna credinta, a imprumutat acum 5 ani pe nora unei prietene de familie cu 1.000 lei; banii au fost returnati dupa cateva luni; ulterior persoana respectiva (nora) - care in opinia mea este o escroaca, a mai imprumutat de la mama mea suma de 1.500 lei, obligandu-se sa-i returneze in decurs de 1 luna; dupa cateva luni a venit foarte motivata si convingatoare ca este bolnava de cancer, rugand-o pe mama sa-i mai imprumute 4.000 lei; mama mea a refuzat de aceasta data, spunand ca vrea intai datoria curenta platita; mentionez ca persoana respectiva a procedat identic si cu soacra ei (prietena mamei mele, practic cheltuindu-i toti banii rezultati in urma vanzarii unei case a a parintilor soacrei; mama mea a suferit o operatie de cristalin in acea perioada si nu a putut alege cel mai bun cristalin tocmai din lipsa banilor imprumutati cu buna credinta; acum si-a pierdut speranta ca va vedea acei bani inapoi, dar vrea sa faca plangere penala impotriva respectivei persoane; AVAND DOMICILIUL IN BUCURESTI, SECTOR 2, CUI TREBUIE ADRESATA PLANGEREA ? Multumesc !
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 00:38, 17 Iulie 2015
Nerestituirea la termen a unui imprumut nu constituie o fapta penala,exista decizii ale ICCJ,CSJ,TS.
danpopescu2011 a scris:

Nerestituirea la termen a unui imprumut nu constituie o fapta penala,exista decizii ale ICCJ,CSJ,TS.

Ok, multumesc, totusi o plangere vrem sa facem, macar atat pentru un imprumut nereturnat in 5 ani;
Cum ar trebui sa se numeasca "sesizarea" si cui ar trebui adresata ?

Multumesc !
~ Conținut șters la cerere ~
YSL a scris:

Faceti-le cruce la bani!

Stimate Domn, la bani am pus cruce demult, e clar ca nu ii vom mai recupera niciodata;
Ideea e ca nu e foarte placut sa te caute politia sau procuratura acasa; Odata deschis un dosar, el isi urmeaza cursul si oamenii isi fac datoria, despre asta e vorba, despre o reparatie morala, indiferent ca escroaca nu va pati nimic...dar nici asa sa le punem cruce la bani fara o reclamatie macar...
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Intrebare Poesia74 Poesia74 buna seara, Va rog sa imi spuneti, e posibil ca un ofiter de politie de la investigarea fraudelor, chipurile cine poate sti, sa sune de pe un numar de ... (vezi toată discuția)
Am imprumutat pe cineva cu o suma relativ mare. nu inapoiaza.. ce pot face? nervoz nervoz Intreb si aici.. poate are cineva un raspuns. Am imprumutat un \"amic\" cu o suma relativ mare, aproape 10.000euro, in luna aprilie. Intelegerea a fost ca ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am facut un contract de imprumut (o sa las mai jos ... Hoffaramirtpm Hoffaramirtpm Buna ziua! Am facut un contract de imprumut (o sa las mai jos link cu formatul) si am imprumutat o suma de bani cash. Doresc sa returnez inapoi banii tot ... (vezi toată discuția)