avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Incetare plata impozit cedare folosinta bunuri
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Incetare plata impozit cedare folosinta bunuri

Acum cateva luni am inchiriat un imobil pe care il am in proprietate unor chiriasi.Contractul este inregistrat la fisc si eu am platit impozitul aferent sumelor primite drept chirie.La data semnarii si inregistrarii contractului de inchiriere aveam domiciliul in aceeasi localitate unde se afla si imobilul inchiriat si agentia Anaf unde este inregistrat contractul.
Daca imi schimb domiciliul (si cartea de identitate) in alta localitate ce se intampla cu plata impozitului pentru chirie(contractul este in derulare)?Unde il voi plati?Trebuie sa anunt noua si vechea administratie fiscala?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 19:12, 24 Iulie 2015
Chiar daca va mutati domiciliul dvs ramaneti in evidenta autoritatii fiscale responsabile imobilului unde detineti calitatea de proprietar si unde aveti fisa de rol in evidenta
Impozitul aferent imobil si contract locatiune se achita la autoritatea fiscala responsabila zonei unde este imobilul
1.Impozitul pe cladire il veți plăti la primăria pe raza căreia se află imobilul.
2.Impozitul pe chirie îl veți plăti la autoritatea fiscală pe raza căreia aveți domiciliul. Da, trebuie să anunțați ambele administrații fiscale.
Citiți și acest ghid:
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract inchiriere Florian59 Florian59 buna ziua , am o intrebare , locuiesc in Bucuresti(domiciliul stabil) si am o casa in Braila(casa parinteasca) pe care vreau s-o inchiriez ,...unde se face ... (vezi toată discuția)
Evacuare fortata a unor chiriasi, dupa expirarea contractului de inchiriere allyjana allyjana Bună ziua. Am nevoie urgenta de consiliere. Persoană în varstă, proprietar al unui apartament în alt oraş decat cel de domiciliu. Vă rog mult , care ... (vezi toată discuția)
Punct lucru anamariacelik anamariacelik buna ziua am o problema ! o firma inregistrata in judetul botosani deschide punt de lucru in judetul cluj. ce documente prezinta la admistratia cluj?ce acte ... (vezi toată discuția)