avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1123 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract inchiriere teren aferent casei pe legea 112/95
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract inchiriere teren aferent casei pe legea 112/95

Regia autonoma a fondului locativ a inchiriat un contract privind inchirierea unui teren aflat in administrarea sa, in oras, cu mine, in care a specificat dreptul la linistita folosinta. ( clauza introdusa cf. art 1786 din Noul Cod Civil).
Terenul a fost obtinut de catre primarie in urma nationalizarilor realizate in trecut.
Casa de aferenta terenului a fost cumparata prin legea 112/1995

Art. 1786
Obligaţiile principale ale locatorului
Locatorul este ţinut, chiar fără vreo stipulaţie expresă:
a) să predea locatarului bunul dat în locaţiune;
b) să menţină bunul în stare corespunzătoare de folosinţă pe toată durata locaţiunii;
c) să asigure locatarului liniştita şi utila folosinţă a bunului pe tot timpul locaţiunii.

Am cautat in articolul si am observat ca nu se aplica terenurilor (Art 1778 lit b).
Art. 1778
Felurile locaţiunii
(1) Locaţiunea bunurilor imobile şi aceea a bunurilor mobile se numeşte închiriere, iar locaţiunea bunurilor agricole poartă denumirea de arendare.
(2) Dispoziţiile prezentei secţiuni sunt aplicabile, în mod corespunzător, închirierii locuinţelor şi arendării, dacă sunt compatibile cu regulile particulare prevăzute pentru aceste contracte.

Intrebarile mele sunt :
1/ Se poate folosi clauza si pentru terenuri chiar daca legea nu precizeaza ?
2 /Mai este valabil un astfel de contract ?

Va rog un raspuns, daca este cineva care cunoaste conceptul de folosinta linistita pentru un teren.

Multumesc,

Alte discuții în legătură

Locatiune sau inchiriere. damien damien Am si eu o intrebare. Un contract prin care proprietarul unui teren ii asigura folosinta acestuia unei societati comerciale pentru a fi utilizat ca parcare ... (vezi toată discuția)
Cumparare teren casa nationalizata misha1 misha1 Buna seara! In luna august s-a vehiculat ideea ca guvernul a pregătit un proiect de lege care stabileşte că proprietarii de case naţionalizate care au ... (vezi toată discuția)
Conditie concesiune jon_ion jon_ion daca o curte este deja inchiriata, mai poate o terta persoana sa concesioneze o portiune din teren? am solicitat concesionarea unei portiuni pentru extindere ... (vezi toată discuția)