avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... drept de creanta
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

drept de creanta

Buna ziua!
1) Am reusit sa introduc actiunea de divort in urma cu 5 zile;domiciliul de pe buletin il am la adresa unde proprietara este soacra(socrul fiind decedat la data incheierii casatoriei mele;mentionez ca nu s-a facut succesiunea dupa decesul socrului);tinand cont ca numai in ultimile 10 luni am investit in jur de 100 milioane lei vechi in renovarea casei(materiale de constructie si manopera) din care am factura pe materiale de constructie in valoare de 80 mil. lei vechi,manopera fiind executata de un prieten si de mine , ce sanse am sa mai recuperez ceva din acesti bani putand dovedi cu martori ca aceasta suma a fost achitata in intregime din veniturile mele salariale?
2)La ora actuala am o poprire de 1/3 din salar pentru niste bunuri care vor ramane la sotie; as mai avea de platit cam inca un an jumate;daca tot raman acolo bunurile(care sunt pe numele meu) pot trece aceasta poprire pe numele sotiei ,sau macar daca le achit eu in continuare se poate tine cont de acest lucru la stabilirea cuntumului pensiei alimentare(avem un copil minor)?
va multumesc anticipat#-o
Cel mai recent răspuns: ContSters76710 , utilizator 11:43, 9 Iulie 2009
Daca puteti dovedi cu acte si martori cele relatate,aveti posibilitatea de a va recupera banii.
Bunurile comune intra in masa supusa partajarii.
Pensia alimentara este un drept al copilului care nu poate face obiectul unei tranzactii.
=D>Multumesc;imi pot recupera banii in totalitate?
si poprirea se va imparti la doi sau cum se procedeaza?
elenaerdei a scris:

Daca puteti dovedi cu acte si martori cele relatate,aveti posibilitatea de a va recupera banii.
Bunurile comune intra in masa supusa partajarii.
Pensia alimentara este un drept al copilului care nu poate face obiectul unei tranzactii.


Nu este adevarat. Cu tot respectul, raspunsul este gresit. sa speram ca domnul va apuca sa citeasca si alte raspunsuri inainte de a va urma sfatul gresit. Doamnul a semnat un contract de credit, in calitate de debitor principal, sau garant al sotiei. Este executat silit pentru neplata creditului. Acele bunuri nu au nicio legatura cu poprirea. Domnul plateste pentru debitul pe care il are fata de banca.
Poate solicita jumatate din aceste bunuri la partaj, dar asta este o cu totul alta problema.
Am vorbit despre aportul banesc adus la renovarea casei.
Referitor la contractul de credit,nu am exprimat nicio parere,cum bine se poate observa din cele pe care le-ati citat.
Poate am fost neclara,dar nu sunt singura persoana care raspunde.:bow:
:thumbup:
Aportul banesc adus la renovarea casei - este o datorie comuna, platita din bani ce reprezinta bunuri comune. Salariul incasat este bun comun. Nu poate recupera nimic din acele sume.
Ceea ce poate recupera este 1/2 din sumele de bani retinute de banca, in cazul in care ambii fosti soti raspund in solidar fata de banca ( daca au semnat amandoi ca si debitori principali si/sau garanti contractul de credit).

Alte discuții în legătură

Proprirea pe salariu,cumularea datoriei luminita951 luminita951 buna ziua.am un credit la care am rate restante.la aceeasi banca are si soacra mea credit si are si ea rate restante.doamnele de la banca spun ca pot cumula ... (vezi toată discuția)
Poate banca sa ia casa?? mikiank mikiank buna ziua!eu locuiesc cu soacra in casa iar aceasta se simte foarte rau.daca doamne fereste ea moare banca poate veni sa ia casa (ea avand un credit de ... (vezi toată discuția)
Am cumpărat pe numele soacrei, în timpul căsniciei, un apartament la care am contribuit cu o sumă de bani proprii. am șanse să-mi recuperez banii la partaj? THEODORA30 THEODORA30 Bună ziua, în 2015 am cumpărat un apartament cu doua camere, dar pe numele soacrei, asatirita fiind, eu am contribuit cu o anumită suma de bani din ... (vezi toată discuția)