avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am cumpărat pe numele soacrei, în timpul căsniciei, ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am cumpărat pe numele soacrei, în timpul căsniciei, un apartament la care am contribuit cu o sumă de bani proprii. Am șanse să-mi recuperez banii la partaj?

Bună ziua, în 2015 am cumpărat un apartament cu doua camere, dar pe numele soacrei, asatirita fiind, eu am contribuit cu o anumită suma de bani din vânzare unui apartament în Craiova, soțul cu o suma după vânzarea garsonierei, poate va i trebati de ce pe numele soacrei(soțul avea probleme cu băncile), nu au vrut pe numele meu, între timp a venit și bebe, acum dacă divorțez la notar și apoi cer partajul(eu locuind și după divorț tot în apartament cu copilul), am vreo șansă la partaj sau... Mulțumesc
Ultima modificare: Luni, 12 August 2019
Manuela Rășină, administrator
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu aveti ce partaja, casa e a soacrei. Ati avea noroc daca ar accepta sa va dea o suma de bani.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cata lipsa de minte! Cum sa pui doamna draga banii dumitale pe numele altuia? Precum vi s-a spus, nu aveti ce partaja.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca o convingeti pe soacra sa recunoasca in scris aveti sanse. Daca o filmati in timp ce recunoaste ca ati imprumutat-o aveti iara ceva sanse. Sper ca macar ati facut transferul banilor prin banca si aveti aceasta dovada. Daca aveti doar vorbe atunci vorbe luati.
La partaj se impart bunurile comune ale sotilor. Dvs nu aveti un bun comun cu sotul, nici macar cu soacra. Bunul imobil este al socrei dvs. Doar printr o intelegere amiabila va puteti recupera banii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Codebitor pensionar la un credit ipotecar vicky_gavrila vicky_gavrila Buna ziua. Am si eu o situatie. Eu si sotul meu am vandut garsoniera soacrei mele pentru a ne cumpara un apartament. Pentru restul sumei de bani o sa facem ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate simona435 simona435 buna ziua, sunt casatorita de 15 ani am un copil si locuiesc cu sotul in apartamentul mamei lui (aceasta fiind trecuta proprietara in acte).sotul detine o ... (vezi toată discuția)
Se poate cere anularea contractului vanzare cumparare ruscrina77 ruscrina77 buna ziua rus crina sunt, sotu cu soacra au incheiat contract de vanzare- cumparare soacra vanzandu-i sotului un apartament , fara nici un fel de clauza ... (vezi toată discuția)