avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Posta Romana-reclamatie
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Posta Romana-reclamatie

Buna ziua!Problema mea este urmatoare si incerc sa caut niste sfaturi legate de ce as putea face mai departe.Concret:trimit un colet(obiecte de imbracaminte) prin Posta Romana,cu ramburs,in tara.Coletul ajunge la destinatie,la oficiul postal respectiv,unde ii este eliberat de catre angajatul postal destinatarului fara ca acesta sa achite rambursul,fara a-i scoate chitanta.Persoana respectiva ia coletul acasa,il desface,il desigileaza,il probeaza,chiar ma anunta telefonic ca masura nu este buna,imi scrie si un biletel ( cu date de contact,alte detalii) si ambaleaza din nou coletul.
Iar acest colet mi se intoarce mie inapoi ca si retur,pe el scriind mare:refuz primire.

Ca si cum el n-a mai dorit sa-l scoata din posta,dar in acelasi timp eu gasind in colet biletelul de la el,totodata el anuntandu-ma ca nu este masura dorita.

Nu mi se pare normal ce s-a intamplat,reclamatie la Posta Romana din ce stiu nu prea are nicio valoare.
Ce as putea face mai departe?
Multumesc anticipat si scuze pt mesajul foarte lung.
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 18:36, 17 Iulie 2015
Pareti a fi ironic. Sper sa ma insel, n-ar fi prea frumos din partea dvs.
Ati scris asa:

Nu mi se pare normal ce s-a intamplat, reclamatie la Posta Romana din ce stiu nu prea are nicio valoare.
Ce as putea face mai departe?


Am zis, in esenta, Nimic folositor pentru dvs.. Ce v-a deranjat asa de tare, ca nu m-am aratat revoltata pentru cum a procedat functionarul de la posta?
Faceti-i reclamatie, nu va opreste nimeni insa nu pentru violarea corespondentei ca n-are nicio legatura cu speta, ci pentru ca n-a respectat procedura:

Deci acela ca sa-l ridice legal,sa-l ia acasa,trebuia s aplateasca rambursul,trebuia sa prezinte buletinul la ghiseu,sa i se scoata o chitanta pt acel colet.


:offtopic:
Sfat pentru oamenii care cumpara de pe net de la alte persoane fizice: sa plateasca doar cu verificare la livrare pentru ca, daca ceea ce primesc nu corespunde asteptarilor, sa poata returna coletele. Ca sa nu mai zic ca ar scadea simtitor vanzarea de cartofi la pret de Samsung Galaxy S-nu-stiu-cat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am o problema delicata - un coleg a schimbat continutul coletului pe care l-am rugat sa il expedieze eagle24ro eagle24ro Buna ziua tuturor! Zilele trecute am avut o experienta care nu vreau sa se mai repete in veci si nu o doresc nimanui. :( Va rog daca puteti sa ma ajutati cu ... (vezi toată discuția)
Neintelegere privind produsul oferit denisa89 denisa89 Am si eu o problema..am postat un anunt pe olx, a sunat cumparatorul,am trimis coletul, toate bune. Problema apare a doua zi dupa ce respectivul ridica coletul ... (vezi toată discuția)
Posta romana mariusbt1 mariusbt1 buna seara am o intrebare:daca eu trimit un colet cuiva cu plata ramburs,iar persoana respectiva nu ridica coletul, acel colet se intoarce la mine. intrebare: ... (vezi toată discuția)