avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... posta romana
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

posta romana

buna seara am o intrebare:daca eu trimit un colet cuiva cu plata ramburs,iar persoana respectiva nu ridica coletul, acel colet se intoarce la mine. intrebare: daca coletul s-a intors la mine si nici eu nu il mai ridic ce se poate intampla.? vreau sa spun ca oricum voi mai trimite si alte colete cu plata ramburs. poate posta sa ami opreasca banii de la alt colet in cazul in care nu ridic coletul venit inapoi?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 09:55, 17 Septembrie 2016
Facsimil din regulamentul postei :

3. TERMEN DE PĂSTRARE
(1) Trimiterile poştale, cu excepţia mandatului poştal pe suport de hârtie, care nu au putut fi distribuite şi nici returnate expeditorilor sunt păstrate de către CNPR la dispoziţia utilizatorilor timp de 18 luni, de la data depunerii.

(2) După expirarea termenului de 18 luni prevăzut la art.3., alin.(1) trimiterile poştale devin proprietatea CNPR.

(3) În cazul trimiterilor poştale care nu pot fi livrate destinatarilor şi nici returnate expeditorilor, conţinând alimente perisabile sau substanţe care prin natura lor aduc atingere mediului înconjurător, persoanelor sau celorlaltor trimiteri poştale, CNPR colaborează cu instituţiile abilitate în vederea eliberării de sarcini de prelucrare.

(4) Sumele rămase neachitate, în cazul mandatului poştal pe suport de hârtie, a căror plată sau rambursare nu a fost reclamată de către cei în drept, în termen de 6 luni de la data depunerii acestora, rămân definitiv câştigate de către CNPR.
deci sa inteleg ca daca imi vine coletul neridicat inapoi si nici eu nu vreau sa il mai ridic ramane proprietatea postei dupa 18 luni. bun. dar daca trimit un alt colet posta ami poate lua banii de pe celalalt colet,spunand ca am un colet refuzat si trebuie sa le platesc suma de : 20 lei?
NU cred ca vor pune in practica ultima ipoteza emisa de dvs., insa depinde si de oficiul postal, daca este unul mare cu mii de trimiteri sau unul mic de comuna unde oficiantul cunoaste tot satul este alta socoteala. Pe de alta parte nu este exclus ca odata ce va prezentati cu un nou colet, oficiantul sa caute in depozit si sa va puna vechiul colet pe tejghea, dvs. sa refuzati sa il ridicati si sa iasa un balci acolo, ca-l iau, ca nu-l iau, ca unde scrie, ca unde nu scrie, si etc. Probabil ca la primul, al doilea colet, va veti impune punctul de vedere, insa la al cincilea probabil ca pur si simplu vor refuza sa va mai ia colete pana ce nu vi le ridicati pe cele rambursate. In final, pentru cativa lei acolo, faceti si dvs. un test si vedeti !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neintelegere privind produsul oferit denisa89 denisa89 Am si eu o problema..am postat un anunt pe olx, a sunat cumparatorul,am trimis coletul, toate bune. Problema apare a doua zi dupa ce respectivul ridica coletul ... (vezi toată discuția)
Posta romana-reclamatie matei1234 matei1234 Buna ziua!Problema mea este urmatoare si incerc sa caut niste sfaturi legate de ce as putea face mai departe.Concret:trimit un colet(obiecte de imbracaminte) ... (vezi toată discuția)
Demersuri - posta romana victoria75 victoria75 Va rog daca se poate cateva sfaturi la problema mea. Trebuia sa primesc un colet prin serviciul factaj (curier al postei,iti aduc coletul ... (vezi toată discuția)