avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Acord si Dezacord
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Acord si Dezacord

Buna Ziua. pentru repararea liftului de pe scara administratorul si cu presedintele blocului a venit cu o singura oferta ,adica scimbarea Cabinei de la lift cu toate partile compnente noi,la care mi-am dat acordul,fara sa ni se prezinte si a doua oferta adica varianta de reparare a cabinei si inlocuirea pieselor componente vechi cu altele noi. Am semnat pentru prima varianta fara sa fiu informat si de a doua varianta care este mult m-ai ieftina..La cele mentionate pot sa-mi exprim dezacordul din motive de lipsa de prezentarea altor oferte.?Tin sa mentionez ca durata gasiri acestei solutii a fost de 3 luni,timp in care ne-am folosit de al 2 lea lift in stare avansata de uzura, la care administratorul si presedintele de bloc s-au mobilizat foarte greu in rezolvarea problemei, iar cand au gasit prima varianta inlocuirea totala cu piese noi ce-a m-ai scumpa au venit cu un tabel cu locatarii de pe scara si ne-au pus sa semnam. Vi se pare legal,corect. Cu stima Silvian Palici.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:08, 17 Iulie 2015
1. Pe singura oferta v-ati dat acordul.
2. Asociatiile nu sunt obligate sa prezinte mai multe oferte.
eu.ro.lex a scris:

2. Asociatiile nu sunt obligate sa prezinte mai multe oferte.

HG nr 1588/2007art 22 (9) Pentru lucrările privind proprietatea comună, administratorul, ţinând seama de preţ, durată de execuţie şi calitate, supune spre analiză, selecţie de oferte şi aprobare comitetului executiv al asociaţiei de proprietari ofertele operatorilor economici care satisfac cerinţele, în vederea executării lucrărilor, conform legislaţiei în vigoare, potrivit art. 37 din Legea nr. 230/2007. In caz contrar, cheltuielile nu vor fi acceptate la plată.

Este greu sa ne pronuntam noi aici pe forum vis-a-vis de gradul de uzura,starea tehnica efectiva a pieselor,subansamblelor,cabinei de lift
Singurul care se poate pronunta concret este o persoana specializata care poate analiza starea tehnica a pieselor,care se poate pronunta daca mai exista piese pentru inlocuit si daca se justifica alocarea de fonduri pentru reparatii cu piese noi la lift vechi,sau daca este mai eficient financiar si de siguranta,achizitie componente noi
In putine cazuri presedintii de asociatii sau administratorii de imobil detin competenta sa se pronunte asupra starii de uzura a pieselor la lift
silvianpalici a scris:
.. pentru repararea liftului de pe scara administratorul si cu presedintele blocului a venit cu o singura oferta

Au venit la dumneavoastra cu o singura oferta dar dupa ce au discutat mai multe oferte in cadrul comitetului executiv asa cum prevede HG 1588/2007 art. 22((9).
In legislatie nu se spune ca trebuiesc intrebati toti proprietarii cu privire la executant, ci acesta este selectat de comitet si acolo se decide.
Apoi iata ca dumneavoastra ati fost de acord, ati acceptat acea oferta, repet, chiar daca cei din conducerea asociatiei nu erau obligati sa va intrebe:
..la care mi-am dat acordul,

Iar acum vreti sa va retrageti acordul. Pai va jucati de-a acordurile!?
Greseala presedintelui este ca a vrut sa fie prea transparent, poate ca-i era frica de reactiile unora ca nu au fost consultati, intrebati... si iata ca de ceea ce i-a fost frica nu a scapat.
Si inca o greseala a conducerii asociatiei dumneavoastra: reparatia liftului, inlocuirea cabinei, orice lucrari la lift.. este firesc, normal si legal sa se execute de catre firma cu care aveti contract de intretinere si nu trebuie cautata alta firma. De ce? E simplu. Cu firma ce avem abonament, contract de intretinere a liftului, colaboram pe perioada indelungata, stiu toate problemele liftului, cu ei se poate negocia, se poate plati in rate, asigura apoi intretinerea in continuare a liftului si orice defectiune ar apare nu poate da vina pe alta firma daca au fcaut ei lucrarea.
Acum inlocuiti cabina cu alta firma si orice probleme apar in functionarea liftului, firma ce intretine zilnic liftul o sa spuna ca e vina celor ce au instalat noua cabina.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reparatie capitala lift, alegerea ofertelor cimpeanr cimpeanr Buna ziua, revin cu problema deja postata pe site cu referire la reparatia capitala a liftului. S-a tinut sedinta asoc de propr pe data de 21 , sedinta la care ... (vezi toată discuția)
Reparatie lift crazybraine crazybraine Strategie: administratorul de vreo două luni este în cârdășie cu un mecanic de ascensoare de la o firma numai de el știută și tot strica liftul sa ne ... (vezi toată discuția)
Reparatii in bloc ruxyradu ruxyradu as dori sa stiu daca pentru repararea unor parti comune, ascensor, etc, asociatia de proprietari are nevoie de cel putin 3 oferte. Ex concret, s-au furat niste ... (vezi toată discuția)