avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Neacordare bonus salarial
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Neacordare bonus salarial

Buna ziua.

Speta mea este urmatoarea: in februarie 2011 am fost angajata la o firma pe postul de referent licitatii. Contractul de munca s-a incheiat pe o perioada determinata de 1 an. Singurul bonus pe care il acorda firma este de un salariu si jumatate ( pentru pozitia mea) pentru un an intreg muncit. Bonusul se ia impreuna cu salariul in fiecare luna aprilie a anului urmator. Ca sa fiu mai explicita, pentru anul 2011 urma sa iau bonus in aprilie 2012. Cand a expirat contractul de munca managerul direct mi-a spus ca nu mai vrea sa continuam colaborarea fiindca si-a dat seama ca nu sunt prea multe licitatii si munca mea o poate face si colega mea. Drept pentru care am inceput sa-mi caut de lucru dar nu semnasem niciun preaviz. In luna martie 2012 nu stiu ce s-a intamplat fiindca mi-au prelungit contractul cu 3 luni. Problema este ca eu nu am beneficiat in aprilie 2012 de bonusul pe care l-au luat toti colegii mei pentru anul 2011 si vreau sa stiu daca mi s-a facut vreo nedreptate sau asa trebuia procedat in conditiile date.
Tin sa mentionez ca dupa expirarea celor trei luni de prelungire, contractul a mai fost prelungit cu 3 luni, dupa care cu 6 luni, dupa care s-a facut pe perioada nedeterminata, lucrand si in prezent la aceeasi firma.
Va rog sa imi spuneti daca firma a procedat corect sau s-a facut un abuz?
Va multumesc pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: marinelaman , utilizator 14:33, 17 Iulie 2015
Din datele oferite de dvs, rezulta ca erati indreptatita la acel bonus. Verificati-va, in primul rand, contractul individual de munca, care este legea aplicabila partilor.
Va multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract perioada determinata nicaedith nicaedith Buna ziua! sunt angajata la o firma din 2010 dar tot cu contracte pe perioada determinata in felul urmator: 1. Contract determinat 1 luna apoi act aditional ... (vezi toată discuția)
Cim determinata alinamariabrasoveanu alinamariabrasoveanu Buna ziua, Am urmatoarea problema - am avut un salariat angajat cu 24/11/2011- perioada contractuala determinata de 2 luni , pana pe 24/01/2012; - s-a ... (vezi toată discuția)
Am mare nevoie de un raspuns. sobo sobo Buna ziua , Sunt facturista la o firma unde sunt 2 posturi , dar curand urmeaza sa se desfiinteze unul. Colega mea este in concediul medical de anul trecut ... (vezi toată discuția)