avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1104 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... poate sa ma ajute cineva cu o baza legala???
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

poate sa ma ajute cineva cu o baza legala???

poate sa-mi indice cineva o baza legala (OMF sau ceva asemenea) prin care listele de plata trebuie sa contina data intocmirii, data afisarii, procent penalitati etc???
Mentionez ca hotararea AG nu a fost comunicata in nici un fel. Nici macar afisata
Ultima modificare: Miercuri, 8 Iulie 2009
scarlet, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 18:40, 8 Iulie 2009
atit listele de plata, cit si hotaririle adunarii generale si ale comitetului executiv, pot fi contestate conform legii 230/2007. aceasta prevede :
- un termen de 10 zile de la data afisarii tabelului de intretinere pentru contestatia la intretinere, la care trebuie sa primiti raspuns in termen de 7 zile.
- un termen de 45 de zile pentru contestarea in instanta a deciziilor adunarii generale si/sau ale comitetului executiv
dat fiind faptul ca in ambele situatii se dau termene precise, este de la sine inteles ca aceste documente trebuie datate cu data afisarii la avizier (sau la cutia postala, daca este cazul)
Gasiti aceste reglementari in legea 230/2007 si mai ales in normele de aplicare a legii.
Art. 25. din Norme
(1) Cotele de contribuţie la cheltuielile asociaţiei de proprietari, calculate pentru fiecare proprietar din condominiu, vor fi achitate de aceştia, după caz, în termen de maximum 20 de zile de la data afişării listei de plată, dată care trebuie să fie înscrisă în lista de plată respectivă

Procentul de penalizari se stabileste de adunarea generala si poate fi de maxim 0,2% pentru fiecare zi de intarziere.
Comitetul executiv elaboreaza un sistem propriu de penalizari al asociatiei, care are in vedere prevederile legii si hotararea adunarii generale. Pe listele de plata se afiseaza sumele restante si penalizarile aferente, deoarece procentul nu se schimba , ramane acel procent stabilit de adunarea generala si numai adunarea poate sa-l schimbe.
Dar la adunarea generala ati participat sa vedeti ce s-a hotarat referitor la penalizari ?
Normal ar fi ca dupa adunarea generala sa se intruneasca comitetul executiv , sa formuleze si sa afiseze macar cateva zile hotararile importante luate in adunarea generala.
Solicitati presedintelui sa va dea registrul de procese verbale sa cititi si dv ce s-a hotarat in adunarea generala. Conform legii aveti dreptul sa consultati orice document al asociatiei de proprietari daca sunteti membru al asociatiei.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen de plata cote din liste dddgab dddgab Cum trebuie inteles corect art. 49 din Legea 230/2007 : \"(2) Termenul de plată a cotelor de contribuţie la cheltuielile asociaţiei de proprietari, ... (vezi toată discuția)
Aplicarea penalizarilor in cazul restantei la cota de intretinere Constanta Loga Constanta Loga Cum se aplica procentul de penalizare legal(maxim 0.2%pe zi)in cazul restantei la intretinere.La cate zile de la data afisarii listei cu cotele de intretinere ... (vezi toată discuția)
Penalizari in cadrul asociatiei de proprietari AsociatiaMihaiViteazuTV1 AsociatiaMihaiViteazuTV1 Cum se pot aplica penalizari in cadrul unei asociatii de proprietari? (vezi toată discuția)