Buna ziua . Semnarea unei tranzactii intre parti cu mentiunea -nu mai avem nici o pretentie dorind stringerea litigiului aflat pe rol , vizeaza terminarea intregului litigiu ( inclusiv bunurile avute in vedere in cerea principala care nu au fost transate ), sau acea sintagma se refera doar la bunurile tranzactionate ? multumesc.
tineti cont de art. 438, 441 si art. 982 mai ales alin. 3 cpciv.
art.982 alin. 3: " in cazul in care intelegerea priveste numai anumite bunuri, instanta va lua act de aceasta invoiala si va pronunta o hotarare partiala, continuand procesul pentru celelalte bunuri."
Daca nu aveti un avocat, platiti unul care sa va redacteze cum trebuie tranzactia conform doleantelor dvs si ale partii adverse. (daca partile nu se inteleg nu se poate semna nici o tranzactie).
cu stima, cassy
va multumesc pt raspuns . tranzactia a fost deja redactata si s-a finalizat procesul , insa dupa terminare m-am trezit ca s-a deschide alt dosar pt partajarea cheltuielilor de inmormantare si pomeniri ulterioare , cheltuieli care nu au fost introduse in tranzactie , dar eu am crezut ca s-a stins litigiul facand acea remarca ca nu mai sant pretentii . acele cheltuieli au fost aduse in reconventionala dar nu au mai fost transate in tranzactie , pt ca am discutat ca nu mai avem pretentii . am fost mintita si de avocatul meu de la acea vreme spunandu-mi ca s-a terminat cu totul procesul . ce mai pot face dupa atata timp de la semnarea tranzactiei (1 an si jum) ?
Ma consider mintita si iunselata . mai pot face ceva pt a demonstra ca am fost dusa in eroare de acea sintagma - nu mai avem pretentii si dorim stingerea litigiului ?
Editat de moderator simonette12- motiv pct.2.8 din Regulament