avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Motivare Apel -Achiesare hotarare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Motivare Apel -Achiesare hotarare

Buna ziua . Am dezbatut succesiunea prin incheierea unei tranzactii consfintita de instanta la primul termen fond. In acea tranzactie nu am transat cheltuielile pt inmormantare si pomeniri ulterioare ( care se aflau in reconventionala ), invocand in josul tranzactiei mentiunea ca in urma intelegerii dintre noi declaram ca nu mai avem nici o pretentie si dorim stingerea litigiului din dosarul aflat pe rol . Dupa 1 an m-am trezit data in jud. pt impartirea acelor cheltuiei , iar eu am invocat la fond autoritate de lucru judecat , exceptie ce a fost respinsa la fond . Acum am primit sa depun apel si va intre pe dv - pot invoca achiesare hotarare sau pretentii datorita faptului ca in primul dosar nu s-au mai cerut partajarea lor si s-a invocat ca nu mai sant pretentii ? Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: dovleacmihaela , utilizator 19:06, 11 August 2015
~ Conținut șters la cerere ~
si ce ma sfatuiti sa invoc pt motivare Apel , deoarece eu am inteles ca prin sintagma -nu mai avem pretentii si dorim stingerea litigiului din dosarul.... , nu se mai pot cere alte pretentii din acel dosar pt a fi partajate in alt dosar ? multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare hotarare de expedient dovleacmihaela dovleacmihaela Buna ziua . In urma cu doi ani am stins un litigiu -succesiune prin semnarea unei tranzactii in fata instantei . In josul tranzactiei am inserat frazele IN ... (vezi toată discuția)
Lamurie cu privire la efectele unei tranzactii dovleacmihaela dovleacmihaela Buna ziua . Semnarea unei tranzactii intre parti cu mentiunea -nu mai avem nici o pretentie dorind stringerea litigiului aflat pe rol , vizeaza terminarea ... (vezi toată discuția)
Eroare in privinta clauzei din tranzactia succesorala. dovleacmihaela dovleacmihaela Buna seara . Am dezbatut o succesiune prin care noi cele doua parti reclamantul si parata am convenit sa stingem litigiul aflat pe rol prin semnarea unei ... (vezi toată discuția)