avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... eroare in privinta clauzei din tranzactia succesorala.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

eroare in privinta clauzei din tranzactia succesorala.

Buna seara . Am dezbatut o succesiune prin care noi cele doua parti reclamantul si parata am convenit sa stingem litigiul aflat pe rol prin semnarea unei tranzactii in fata instantei. In tranzactie am impartit doar bunurile care le-am considerat ca ne intereseaza , desii in cererea reconventionala se mai gaseau si alte pretentii. In josul tranzactiei s-a stipulat fraza - in urma intelegerii dintre noi , declaram ca nu mai avem nici o pretentie unul de la celalalt , dorind stingerea litigiului dintre noi. INTREBARE - bunurile care se gaseau in reconventionala si pe care nu le-am transat in tranzactie se pot impartii in alt dosar separat ? sau se considera ca sau stins pretentiile prin introduserea frazei sus mentionate , si anume nu mai avem nici o pretentie dorind stingerea litigiului ? va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: dovleacmihaela , utilizator 19:40, 27 Octombrie 2015
Buna seara,
De principiu ati trecut, asa cum ati aratat, TOATE BUNURILE CARE VA INTERESAU. Restul bunurilor nu intereseaza pe nimeni si baca sunt bunuri mobile ele raman in proprietatea detentorului.
va multumesc din suflet pt raspunsul oferit , sant de acord cu dumneavoastra si cu alti multi avocati care mi-au raspuns asemeni dumneavoastra. Si cu toate acestea reclamantul a deschis alt dosar pt partajarea acelor bunuri din reconventionala primului dosar cum v-am spus anterior , si mai rau instanta actuala din al doilea dosar a dat castig de cauza reclamantului pt partajarea bunurilor din primul dosar , BUNURI CE NU AU FOST TRANSATE IN TRANZACTIE , DAR NOI PRIN DISCUTIILE AVUTE AM CONSIDERAT CA NU AVEM PRETENTII ASUPRA LOR. ce pot face in acest sens acum in APEL ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare hotarare de expedient dovleacmihaela dovleacmihaela Buna ziua . In urma cu doi ani am stins un litigiu -succesiune prin semnarea unei tranzactii in fata instantei . In josul tranzactiei am inserat frazele IN ... (vezi toată discuția)
Nelamurire tranzactie- bunurile netrecute si pasivul mai pot face obiectul altui partaj? carsteaverginica carsteaverginica buna ziua . doresc din suflet un raspuns clar : in cererea principala sant aduse niste bunuri , in cererea reconventionala alte bunuri si pasiv constand in ... (vezi toată discuția)
Tranzactie succesorala andreyskysky andreyskysky Buna ziua . Se deschide proces in instanta pt mostenire . La dosar sant cererea reclamantului si reconventionala paratului . La primul termen se incheie o ... (vezi toată discuția)