avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Tranzactie succesorala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Tranzactie succesorala

Buna ziua . Se deschide proces in instanta pt mostenire . La dosar sant cererea reclamantului si reconventionala paratului . La primul termen se incheie o tranzactie pe care instanta o consfinteste . In josul tranzactiei se specifica - in urma perfectarii intelegerii noastre , dorim stingerea litigiului ce il avem pe rol in dosarul.../.../... . INTREBARE -daca tranzactia s-a facut doar pe unele bunuri din dosar iar alte bunuri din dosar nu s-a tranzactionat asupra lor , prin dorinta noastra de a stinge procesul se intelege ca s-a stins si pe bunurile din reconventionala pe care nu le-am impartit ? mai pot cere impartirea lor separata in alt dosar , sau se considera autoritate de lucru judecat ( s-a scurs termenul pt recurs ) . multumesc pt intelegere .
Cel mai recent răspuns: andreyskysky , utilizator 16:55, 24 Februarie 2015
Daca tranzactia s-a facut doar cu privire la anumite bunuri puteati sa cereti continuarea procesului cu privire la imparteala celorlalte bunuri. In cazul in care instanta nu s-a pronuntat si asupra celorlalte bunuri, puteti sa faceti apel sau cereti partajarea lor pe cale separata.
eu ce sa mai inteleg ? dumneavoastra mi-ati oferit un raspuns in contradictoriu cu cel al domnului avocat Danpopescu 2011 . pe care ar trebuii sa-l iau de bun ?
Ultima modificare: Marți, 24 Februarie 2015
andreyskysky, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare hotarare de expedient dovleacmihaela dovleacmihaela Buna ziua . In urma cu doi ani am stins un litigiu -succesiune prin semnarea unei tranzactii in fata instantei . In josul tranzactiei am inserat frazele IN ... (vezi toată discuția)
Eroare in privinta clauzei din tranzactia succesorala. dovleacmihaela dovleacmihaela Buna seara . Am dezbatut o succesiune prin care noi cele doua parti reclamantul si parata am convenit sa stingem litigiul aflat pe rol prin semnarea unei ... (vezi toată discuția)
Nelamurire tranzactie- bunurile netrecute si pasivul mai pot face obiectul altui partaj? carsteaverginica carsteaverginica buna ziua . doresc din suflet un raspuns clar : in cererea principala sant aduse niste bunuri , in cererea reconventionala alte bunuri si pasiv constand in ... (vezi toată discuția)