avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Adeverinta de salariat pentru pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Adeverinta de salariat pentru pensionare

In vederea pensionarii , unui fost angajat I se cere adeverinta cu veniturile avute, si perioada lucrata. Atata timp cat toate aceste informatii, inclusiv perioadele de incapacitate temporara de munca ,se regasesc in Declaratia 112 de ce CJAS mai cere si adeverinta ? Nici nu stiu modelul de adeverinta dar banuiesc ca e cel cerut de AJOFM-uri.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 13:57, 18 Iulie 2015
Declaratia 112 exista doar de la 01.04.2001. Pana la aceasta data, e posibil ca angajatul sa fi avut sporuri care nu s-au trecut in cartea de munca (spor de noapte, spor de lucru sambata si duminica, s.a.) sau absente care nu au fost inscrise.
Corect trebuia sa se solicite adeverinta de sporuri, daca e cazul.
Multumesc pentru raspuns dar am omis sa spun ca perioada in care a lucrat salariatul si pentu care I se cere adeverinta este dupa 2011. Si nu este singurul caz.
Pentru perioada de la 01.04.2001 nu mai este nevoie de adeverinta pentru pensie decat in cazul in care nu s-a intocmit corect D112.
aveno a scris:
am omis sa spun ca perioada in care a lucrat salariatul si pentu care I se cere adeverinta este dupa 2011.

Depunerea acestei adeverinţe este prevăzută la art. 76 din HG nr. 257/2011 pentru aprobarea Normelor de aplicare a prevederilor Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice.
Articolul 76
(1) Actele la care se face referire la art. 103 alin. (2) din lege sunt, după caz:
a) pentru pensia pentru limită de vârstă, anticipată şi anticipată parţială:
(...)
- adeverinţă care să ateste perioadele de activitate realizate după data de 1 ianuarie 2011 (original);

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz eliberare adeverinta Faulkner Faulkner Angajat la stat (bugetar) in perioada 2001-2013 ,institutia imi refuza eliberarea adeverintei cu sporurile lunare la salariu la care s-a platit CAS-ul ... (vezi toată discuția)
Calcul pensie cron cron Banii opriti la pensie din sporul de vechime,zilele de lucru sambata si duminica plus sarbatorile legale platite dublu,orele suplimentare,sporul de conditii ... (vezi toată discuția)
Calcul pensie Lungu Constantin Lungu Constantin Pentru perioada inainte de 01.04.2001 orele festive platite 100% vor intra la calculul indemnizatiei pentru pensie ? Va trebui sa prezint adeverinta in acest ... (vezi toată discuția)