avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 995 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Absolvent ! Acte somaj!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Absolvent ! Acte somaj!

Am absolvat facultate si o sa imi fac actele pentru somaj!
Ce acte imi trebuie? Cat este somajul pentru absolvenitii cu studii superioare si cate luni se ofera!

Daca nu am luat diploma se acepta si adeverinta de la facultate ?
Cel mai recent răspuns: pakos , utilizator 19:01, 8 Iulie 2009
Pentru a beneficia de indemnizatia de somaj , aveti termen de 60 de zile de la absolvire prin care trebuie sa se inscrieti la Agentia de ocupare a fortei de munca , pentru stimularea ocupării forţei de muncă, acreditaţi în condiţiile legii, în vederea medierii pentru încadrare în muncă. Dupa expirarea celor 60 de zile, nu reusiti sa se angajezati , atunci puteti depune dosarul pentru indemnizatia de somaj.

Din cate stiu este suficienta adeverinta de absolvire eliberata de Facultate pt. acordarea indemnizatiei de somaj....dar , cel mai bine , mergeti la Agentia de ocupare a fortei de munca si intrebati ....

Mult succes ,
Ultima modificare: Miercuri, 8 Iulie 2009
Daniela Vorovenci, Consultant fiscal
Ne bucuram ca ati absolvat. Da, veti beneficia de indemnizatie, timp de 9 luni. Indemnizatia este aceeasi ca si pentru absolventii de liceu, adica 50% din salariul de bază minim brut pe ţară, în vigoare la data stabilirii acesteia.
In termen de 60 de zile de la absolvire, va trebui sa va inscrieti ca persoana aflata in cautarea unui loc de munca la ALOFM pe raza caruia aveti domiciliul. Apoi, dupa expirarea celor 60 de zile, daca nu va angajati, veti beneficia de indemnizatie de somaj in cuantumul de mai sus. Este valabila adeverinta de absolvire eliberata de facultate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj absolventi Goanga88 Goanga88 Daca au expirat cele 60 de zile de la absolvirea facultatii, fara ca dosarul de somaj sa fie depus, ce se intampla? Nu mai beneficiez de somaj deloc? Va ... (vezi toată discuția)
ºomaj gavrilutnicolaie gavrilutnicolaie am terminat facultatea de drept anul acesta. Nu mi-am găsit loc de muncă dar nu m-am înscris nici la şomaj. A trecut perioada de 2 luni de la terminarea ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie somaj roxanik18 roxanik18 imi puteti spune va rog daca pentru indemnzatia de somaj pentru absolventi te poti inscrie doar intr-un termen de 60 zile sau poti si dupa. (vezi toată discuția)