avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divortul si inregistrarea certificatului de nastere ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divortul si inregistrarea certificatului de nastere al copilului

prietena mea este casatorita cu altcineva ,acum este insarcinata , intrebarea mea este ,care sunt sansele ca, copilul sa fie trecut pe numele meu , ea acum 2 luni a intentat divortul si pana acum nu sa pronuntat divortul ajutat.ma va rog
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Iulie 2015
gi-jane2, moderator
Daca divortul se va pronunta inainte de nasterea copilului, atunci este simplu: mergeti impreuna cu ea si copilul (cand se va naste) si il recunoasteti la primarie.

Daca divortul nu se va pronunta inaintea nasterii copilului, atunci este mai complicat: copilul il va avea ca tata pe sotul mamei, trecut in certificatul de nastere. Va trebui facuta tagada paternitatii si recunoasterea copilului de catre dvs. Acest lucru presupune o actiune in instanta.
aj putea sa imi iau un avocat pentru procesarea mai repede a dosarului
Puteti sa va luati mai multi avocati,termenele se acorda de catre fiecare instanta in functie de volumul de munca,grad de incarcare cu dosare ,etc.In Bucuresti au fost situatii frecvente cand a durat un an de la data inregistrarii la data primului termen.Daca va judecati in provincie este posibil ca tr sa fie mai scurte,concluzia este ca un av va poate oferii consultanta,asistenta ,reprezentare dar nu poate urgenta judecarea unui proces.
va multumesc mult
Și copilul conceput un timpul căsătoriei îl are ca tata pe soțul mamei sale.
Se prea poate sa nu scăpați de un proces de tagada.

Alte discuții în legătură

Paternitate- tagada timis2014 timis2014 Buna seara. Daca 2 persoane au decis sa divorteze administrativ ( la primarie sau la notar), dar sotia e insarcinata care este procedura cea mai simpla pt ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere alinaionascu alinaionascu buna dimineata am nevoie de ajutor am fost casatorita in urma cu 5 ani am divortat anul acesta dar in timpul casatoriei am ramas insarcinata su actualul ... (vezi toată discuția)
Divort, sarcina in perioada procesului Alecsandra_88 Alecsandra_88 Buna ziua, As dori sa stiu care este situatia din punct de vedere juridic in cazul urmator: - in momentul de fata eu sunt in divort dar am un alt partener. ... (vezi toată discuția)