prietena mea este casatorita cu altcineva ,acum este insarcinata , intrebarea mea este ,care sunt sansele ca, copilul sa fie trecut pe numele meu , ea acum 2 luni a intentat divortul si pana acum nu sa pronuntat divortul ajutat.ma va rog
Daca divortul se va pronunta inainte de nasterea copilului, atunci este simplu: mergeti impreuna cu ea si copilul (cand se va naste) si il recunoasteti la primarie.
Daca divortul nu se va pronunta inaintea nasterii copilului, atunci este mai complicat: copilul il va avea ca tata pe sotul mamei, trecut in certificatul de nastere. Va trebui facuta tagada paternitatii si recunoasterea copilului de catre dvs. Acest lucru presupune o actiune in instanta.
Puteti sa va luati mai multi avocati,termenele se acorda de catre fiecare instanta in functie de volumul de munca,grad de incarcare cu dosare ,etc.In Bucuresti au fost situatii frecvente cand a durat un an de la data inregistrarii la data primului termen.Daca va judecati in provincie este posibil ca tr sa fie mai scurte,concluzia este ca un av va poate oferii consultanta,asistenta ,reprezentare dar nu poate urgenta judecarea unui proces.