avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Poprire persoana fizica fara restante pentru datoriile ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Poprire persoana fizica fara restante pentru datoriile asociatiei

Buna ziua
Asociatia noastra de proprietari are o datorie mai veche catre un furnizor de utilitati. Am primit o adresa de infiintare a popririi pe numele meu, in care scrie sa platesc datoriile prezente si viitoare in contul deschis la B.E.J. Mentionez ca eu nu am nici o datorie catre asociatie (sunt alti locatari care au datorii imense). Este legal sa se infiinteze poprire si pentru celelalte persoane fizice care nu au datorii?Daca as plati in contul lor, ar insemna ca toti banii sa se duca in contul acelui furnizor iar ceilalti sa ramana neplatiti. Va rog frumos sa-mi spuneti cum ar fi corect sa procedez.
Din relatia cu autoritatile se naste o literatura a absurdului.
Nu poti lua azi o decizie de executare a unor datorii viitoare!
Nu precizati la solicitarea cui, este infiintata poprirea ?

Puteti formula o contestatie la executare.
Biroul Executor Judecatoresc mi-a trimis poprirea pentru ca firma de utilitati a dat in judecata asociatia... si pentru a incasa datoria a trimis aceasta adresa de poprire tuturor locatarilor...am anexat la adresa, hotararea judecatoreasca prin care asociatia este obligata sa achite datoria...
Da, este corect ceea ce se intampla si am sa explic.
Asociatia de proprietari a fost obligata prin horarare judecatoreasca sa plateasca unui furnizor o suma de bani. Asociatia cunoste aceasta hotarare si ar trebui sa discute cu furnizoru si sa plateasca suma toata odata ori esalonat pe masura ce incaseaza bani de oriunde, de la oricine...
Dar cum asociatia nu vrea, nu poate, nu accepta nici acum dupa pierderea procesului, sa achite acea datorie, furnizorul (creditorul) a apelat la executarea silita. Executorul poate bloca contul asociatiei si sa ia orice suma intra in contul asociatiei, poate lua zilnic incasarile din casieria asociatiei... dar poate recurge si al metoda aplicata in cazul dumneavoastra.
De ce?
Asociatia ar incasa bani in contul bancar sau in casierie, tot de la dumneavoastra, de la proprietarii membri ai asociatiei iar acestia ar fi luati de executor.
Asa ca executorul, pentru a scurta traseul banilor, vrea sa incaseze banii direct de la proprietari pana recupereaza intreaga suma stabilita de instanta plus cheltuielile de executare.
Pe dumneavoastra, ca proprieatri, nu va afecteaza direc, pentru ca indiferent ca platiti la executor sau la asociatie, platiti ceea ce se afiseaza pe lista de plata iar, in baza chitantei, administratorul va inregistra ca ati achitat cotele de intretinere.
Dar va afecteaza totusi pentru ca in final, executorul va incasa o suma mai mare decat cea stabilita de instanta. Pentru a evita aceasta cheltuiala suplimentara, asociatia (presedintele) trebuia sa discute cu creditorul (furnizorul) si sa plateasca direct, fara implicarea executorului.
Asta se intampla pentru ca administratorul nu a deschis imediat proces de recuperare de la cei care nu platesc. Daca cumva apartamentul este vandut de banca (pentru ca proprietarul are un imprumut neplatit) si dupa vanzare datoriile raman, asociatia ramane datoare si nu am idee cum se poate rezolva - platesc toti membrii asociatiei sau alt proces? - contractul furnizorilor e cu asociatia deci asociatia plateste. Ca sa scapati ar trebui sa faceti contracte individuale pentru toate utilitatile, ramanand de plata la administrator doar cheltuielile locale.
Ultima modificare: Duminică, 19 Iulie 2015
GermanAlex, utilizator

Alte discuții în legătură

Restante furnizori grigorevasile58 grigorevasile58 Buna seara, asociatia a fost data in judecata de catre un furnizor si acesta a apelat la executorul judecatoresc pentru recuperarea debitului. Executorul cere ... (vezi toată discuția)
Executare judecatoreasca a unei asociatii de proprietari andreica1 andreica1 Proprietarii a doua apartamente nu si-au platit contributiile la termoficare. Regia Autonoma de Termoficare a dat in judecata asociatia de proprietari, a ... (vezi toată discuția)
Chemarea in judecata a unei persoane fizice pentru validare poprire o datorie totala a asociatiei de proprietari catre un furnizor de energie termica constantinlaura constantinlaura proprietar apartament , in luna iunie am primit o infiitare poprire de la un executor judecatoresc in care mi se cerea sa indisponibilizez o suma foarte mare ... (vezi toată discuția)