avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Albinele
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Albinele

vecinul meu are 40 de stupi la o distanta de 6 m de casa mea ,sint alergic ,ma intapat o albina si am stat 2 zile in spital,am o fetita de 6 ani si un putem locui pe timp de vara din cauza albinelor ,cum pot sa LE INDEPARTEZ NU SA LE FAC RAU ..am vb cu el sa le mute pt ca are mai mult teren dar un vrea???
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:47, 18 Iulie 2015
Legea 383/2013
art.13
(1) Amplasarea familiilor de albine pe terenurile deţinute de apicultori, cu orice titlu, se face la o distanţă de cel puţin 5 m faţă de căile ferate, drumurile publice sau hotarele proprietăţilor din domeniul public ori domeniul privat, intravilan sau extravilan.
(2) Dacă distanţa faţă de obiectivele prevăzute la alin. (1) este mai mică de 5 m, familiile de albine trebuie să fie despărţite de acestea printr-un gard, zid, plasă ori alt obstacol prin care albinele să nu poată pătrunde în zbor, cu o înălţime minimă de 2 m, măsurată de la nivelul solului, şi care să continue pe aceeaşi linie încă 2 m dincolo de stupii amplasaţi la extremităţile stupinei.
(3) Numărul familiilor de albine amplasate pe teren, conform obligaţiilor prevăzute la alin. (1) şi (2), nu este limitat.
(4) Apicultorii sunt obligaţi să respecte distanţa dintre stupine de minimum 100 m la masivele melifere din păduri, de minimum 300 m la culturile agricole şi să nu amplaseze stupina pe direcţia de zbor a albinelor aparţinând altor stupine sau să amplaseze stupina între alte stupine şi sursa de cules.

Art. 18
(1) Constituie contravenţii următoarele fapte, dacă nu sunt săvârşite în astfel de condiţii încât, potrivit legii penale, să constituie infracţiuni, şi se sancţionează după cum urmează:
.....
l)cu amendă de la 100 lei la 150 lei, în cazul nerespectării prevederilor art. 13 alin. (1) şi (2).

(2) Constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor se fac de către:
a)persoane împuternicite de primar
sau primarul general al municipiului Bucureşti, pentru contravenţiile prevăzute la alin. (1) lit. g) şi i)-l);
......

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Albine la bloc fotbalistul fotbalistul Locuiesc intr-un bloc din Bucuresti de cativa anisori iar un vecin de-al meu si-a pus de cateva zile un stup, in afara balconului. Imi intra in casa aceste ... (vezi toată discuția)
Albina vecinului Marco 22 Marco 22 Am un vecin care dețin e 30 famili de albine este legal să dețină atiti stupi într-un sat,.si la 0 distanța de 10m de casa noastră .Eu sunt alergic la ... (vezi toată discuția)