avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Albina vecinului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Albina vecinului

Am un vecin care dețin e 30 famili de albine este legal să dețină atiti stupi într-un sat,.si la 0 distanța de 10m de casa noastră .Eu sunt alergic la înțepături si am doi copii mici .Ce drepturi aveam???? Vă mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 11:37, 15 Mai 2018
Legea apiculturii 383/2014
Art. 13. -
(1) Amplasarea familiilor de albine pe terenurile deținute de apicultori, cu orice titlu, se face la o distanță de cel puțin 5 m față de căile ferate, drumurile publice sau hotarele proprietăților din domeniul public ori domeniul privat, intravilan sau extravilan.
(2) Dacă distanța față de obiectivele prevăzute la alin. (1) este mai mică de 5 m, familiile de albine trebuie să fie despărțite de acestea printr-un gard, zid, plasă ori alt obstacol prin care albinele să nu poată pătrunde în zbor, cu o înălțime minimă de 2 m, măsurată de la nivelul solului, și care să continue pe aceeași linie încă 2 m dincolo de stupii amplasați la extremitățile stupinei.
(3) Numărul familiilor de albine amplasate pe teren, conform obligațiilor prevăzute la alin. (1) și (2), nu este limitat.
...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pozitionare stupina cristianx004 cristianx004 am un vecin care de 10 ani detine o stupina de 100 stupi amplasata in localitate.Impreuna cu 5 vecini am facut reclamatie la politie si sanatate publica pentru ... (vezi toată discuția)
Cresterea albinelor. am dreptul sa depozitez stupii in gradina? lucretiamot lucretiamot As dori sa intreb daca am voie sa depozitez stupii in gradina personala,mai exact in spatiu intravilan.Multumesc. (vezi toată discuția)
Albinele marceloblj marceloblj vecinul meu are 40 de stupi la o distanta de 6 m de casa mea ,sint alergic ,ma intapat o albina si am stat 2 zile in spital,am o fetita de 6 ani si un putem ... (vezi toată discuția)