avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Cresterea albinelor. Am dreptul sa depozitez stupii in ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Cresterea albinelor. Am dreptul sa depozitez stupii in gradina?

As dori sa intreb daca am voie sa depozitez stupii in gradina personala,mai exact in spatiu intravilan.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 20:10, 8 Iulie 2013
Conform legii apiculturii nr 89/2008 republicata,, art 7 :
(3)Amplasarea stupilor de albine pe terenurile deţinute de apicultori, cu orice titlu, se face la o distanţă de cel puţin 5 m faţă de căile ferate, drumurile publice sau hotarele proprietăţilor din domeniul public sau domeniul privat, intravilan sau extravilan.
(4)Dacă distanţa faţă de obiectivele prevăzute la alin. (3) este mai mică de 5 m, stupii de albine trebuie să fie despărţiţi de acestea printr-un gard, zid, plasă ori alt obstacol prin care albinele să nu poată pătrunde în zbor, cu o înălţime minimă de 2 m, măsurată de la nivelul solului, şi care să continue pe aceeaşi linie încă 2 m dincolo de stupii amplasaţi la extremităţile stupinei.
(5)Numărul familiilor de albine amplasate pe teren, conform obligaţiilor prevăzute la alin. (3) şi (4), nu este limitat.
[ link extern ]

Cititi si acest topic :
www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Albina vecinului Marco 22 Marco 22 Am un vecin care dețin e 30 famili de albine este legal să dețină atiti stupi într-un sat,.si la 0 distanța de 10m de casa noastră .Eu sunt alergic la ... (vezi toată discuția)
Legislatie amplasarea unei stupine cri_secret_ina cri_secret_ina As dori sa stiu care este distanta legala pana la care se poate amplasa o stupina fata de proprietatea vecina. Exista si o limita a numarului de stupi care ... (vezi toată discuția)
Albine - distanta legala fata de casa vecinului pintea1971 pintea1971 buna ziua,o bunicuta a facut plingere la politie ca vecinul si-a pus albinele peste drum la circa 5-6m,a facut plingere la politie dar nimic ,doresc sa stiu la ... (vezi toată discuția)