avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Analize gresite
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Analize gresite

Buna ziua! Problema mea este legata de analize medicale gresite, dar, spre deosebire de ce am mai citit pe forum, sunt realizate de catre acelasi laborator. Laboratorul in cauza este unul particular,din Petrosani, unde mi-au iesit la analize un streptococ si o boala cu transmitere sexuala. Aceste analize sunt de rutina, facute la inceputul sarcinii, la recomandarea medicului ginecolog. Socul pe care l-am avut a dus la o hemoragie (dupa cateva zile) care mi-a pus sarcina in pericol si casnicia(de 8 ani). Am dorit repetarea analizelor, deoarece, oricum nu aveam voie sa fac tratament in primul trimestru de sarcina, dar am fost trimisa la acelasi laborator dupa ce in alta parte nu aveau eprubetele pe care le ceruse doamna doctor. Asadar analizele au fost repetate dupa mai bine de o luna (si din motive financiare), impreuna cu testul Torch, facut de asemenea in sarcina. Toate analizele au iesit bine, disparuse streptococul si boala care mi-a distrus viata in acea perioada. Am cerut in plus pentru aceasta boala si analiza de sange, unde nu a reiesit din markeri ca as fi avut asa ceva si nici ca ar fi prezenta. Problema cea mare este ca tot acolo am facut si dublul test, un test care indica posibilele anomalii ale copilului, unde am iesit cu risc crescut de sindrom Down, in ciuda masuratorilor perfecte ,ecografice (facute la o clinica din Timisoara); iar acestea ma trimit, inevitabil, la amniocenteza. Mai mentionez ca am o fetita perfect sanatoasa, dar am ajuns si atunci la amniocenteza, plecand de la dublul test facut tot de acest laborator, unde mi-au gresit inclusiv varsta, aparand cu 12 ani in plus, crescand acest risc de Sindrom Down. Intrebarea mea este daca as avea sanse sa fac ceva impotriva acestui laborator...?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 20:07, 13 Octombrie 2015
Actiune in raspundere civila prin care cereti daune.
Sesizati in scris, cu nr. de inregistrare/ data Colegiul medicilor din judet si Directia de sanatate publica din judet, pentru a se face o ancheta.
Avand documentele cu rezultatul anchetei (raspuns la sesizarea dvs.) si impreuna cu documentele cu analizele facute (contradictorii, in timp) puteti deschide actiune in instanta impotriva laboratorului respectiv si solicita daune materiale si daune morale.
Analizele se pot repeta.
Incercati sa va lamuriti bine sub aspect medical.
Plangerile se resping de fel...
Buna ziua...din no! Eu am postat acest subiect dar nu am reusit nicicum sa regasesc parola/sa o recuperez. Doream doar sa va spun ca am fost pasata de la Colegiul Medicilor din judetul meu, deoarece medicii nu sunt din judet(sunt din alte doua judete, chiar), iar la Directia de Sanatate publica au spus ca nu este de competenta acestei institutii problema. Am facut plangeri in cele doua judete, de unde nu am primit raspuns dupa mai bine de doua luni, in ciuda insistentelor! Se aplica legea 544/2001 in acest caz? Am dovada ca in data de 6.08.2015 plicul cu sesizarea mea si copiile dupa analize au fost ridicate, iar la telefon mi se spune ca dosarul este in lucru si nu pot aprecia cat mai dureaza!
Reveniti in scris prin posta cu confirmare de primire la Colegiul medicilor din cele 2 judete si solicitati raspuns tot in scris.
Daca nu aveti raspuns scris de la Colegiul medicilor, o data ajunsa in instanta se va invoca de catre avocati lipsa acestor documente.
Dupa stiinta mea, Colegiul medicilor nu are regim de institutie publica, ci de asociatie profesionala si nu ii este aplicabila Legea nr. 544/ 2001.

Alte discuții în legătură

Plagă infectată. spitalul spune că sunt sănătos! misulino misulino In urma cu 3 saptamani am fost operat la un spital de stat din Bucuresti de granulom, dupa ce in octombrie 2017 fusesem operat in acelasi loc (zona inghinala) ... (vezi toată discuția)
Analize grupa sanguina gresite calinanc calinanc Buna ziua, Anul trecut in iulie am efectuat contra cost analizele pentru depistarea grupui sanguine. Am primit rezultat 01 RH POZITIV. Saptamana trecuta, am ... (vezi toată discuția)
Copil sindromul down - ce drepturi banesti as putea obtine de la stat? Dragulescu_Mihai Dragulescu_Mihai Pentru un copil cu sindromul Down, ambii parinti fiind angajati cu contract de munca, se pot obtine drepturi banesti de la stat? Daca da, ce documentatie ... (vezi toată discuția)