avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Renovare apartament
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Renovare apartament

Buna ziua,

Un proprietar de apartament de bloc care renoveaza apartamentul fara sa ceara acordul vecinilor si face prea mult zgomot (darama pereti, sparge gresie si faianta, taie tevi, monteaza parchet, foloseste utilaje) poate fi sanctionat?
Se pot cere daune morale? Se poate bloca efectuarea lucrarilor pana la gasirea unei solutii de comun accord?

Multumesc frumos.
Cu respect,

Dragos Surugiu
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru a renova un apartament proprietarul nu trebuie sa ceara si nici sa obtina vreun acord din partea vecinilor.
Daune morale pentru ce? Pentru disconfortul creat de zgomot? Cand mergeti pe strada si se fac sapaturi, se folosesc pickamere, se produce zgomot, praf, etc.
Ce fel de "utilaje" foloseste? Este normal sa foloseasca scule, rotopercutanta, fierastrau, ciocan, etc.
Nu puteti sa ii blocati lucrarile deoarece nu aveti niciun temei legal.
Ati fost la el in casa si ati vazut ca demoleaza peretii sau este doar o supozitie? Aveti probe in sustinerea afirmatiilor?
Poate fi sanctionat numai in cazul in care darama pereti fara autorizatie de constructie.
Daca va deranjeaza si vreti sa ii faceti un "bine" anuntati inspectia in constructii si in mod sigur va fi sanctionat. Dar daca reclamatia nu se confirma va poate da in judecata.
Discutati cu presedintele asociatiei sa ii puna in vedere sa respecte programul de liniste, in rest nu prea aveti ce face, de obicei cand se renoveaza, se schimba gresie, faianta, se produce zgomot.
Nu am auzit pana acum sa existe rotopercutanta cu amortizor sau metode de indepartare a placilor ceramice fara producerea de zgomot.
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Iulie 2015
cyan, moderator
in intervalul orar 13-14 , sa opriti orice lucrare , sau sa faceti altceva care nu produce zgomot.
altfel sunteti pasibil de amenda , pret 1000 de lei .
Dragos Surugiu,nu cred ca e cazul sa te alarmezi .In functie de bani si timp fiecare incearca sa si creeze conditii in apartament,Si cand sa si faca daca nu acum vara ,suporta si d-ta putin caci cu siguranta se va termina.Oare daca ai vrea si d-ta sa ti faci nu la fel ai proceda? daca esti in pensie si nu mai ai interes ,macar intelege i pe altii.E doar o sugestie ,nu te supara.
Multumesc frumos pentru raspuns.Sunt de acord cu dumneavoastra atunci cand exista bunavointa din partea ambelor parti.
De cele mai multe ori fiecare isi vede interesul, fara a se gandi la parerea, nevoile si problemele create celorlalti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda pentru deranjarea linistii, amenajare apartament Sorin Sorin Sorin Sorin De curand am decis sa amenajez un apartament cumparat acum acum 2 ani, cu respectarea orelor de liniste 22:00-8:00 şi 13:00-14:00, muncitorii incepand ... (vezi toată discuția)
Renovare/amenajare garsoniera in regim propriu Michaela2014 Michaela2014 Buna ziua, 1) Se poate renova un apartament in regim propriu? daca dacare este baza legala? Exista vreo limitare vis a vis de persoana care executa fizic ... (vezi toată discuția)
Reamenajare in apartament - locatar care isi deranjeaza vecinii ema33 ema33 de 3 saptamani vecinul de deasupra isi \"reamenajeaza\" apartamentul, adica darama nu numai casa lui ci si pe a mea, pana acum mi-a inundat o baie si mi-a ... (vezi toată discuția)