avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Renovare/amenajare garsoniera in regim propriu
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Renovare/amenajare garsoniera in regim propriu

Buna ziua,
1) Se poate renova un apartament in regim propriu? daca dacare este baza legala? Exista vreo limitare vis a vis de persoana care executa fizic aceste imbunatatiri (ex: trebuie sa fie ruda de gradul 1 ). Operatiunile constau in inlocuire gresie faianta, tocarie usi interioare exterior, fara a-i modifica locatia, vopsire pereti interiori. Lucrarile sunt interioare si exclusiv de imbunatatirea apartamentului fara afectarea structura de rezistenta a blocului.
2) Acest gen de renovari trebuie executate exclusiv de perosane autorizate (SRL, PFA) sau se pot realiza de catre orice mester ? Exista vreo reglementare privind entitatea care executa lucrarile de renovare, adica sunt obligata sa intocmesc un contract de executie?
3) Pe durata executie renovarilor sau ulterior, pot fi chestionata/trasa la raspunderede catre Asociatie proprietari sau vecinii privitor le persoana care a executat lucrarile? mai precis au dreptul sa imi ceara sa prezint un contract de prestari servicii incheiat intre proprietar si muncitor?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: CRM2013 , utilizator 09:53, 20 August 2014
Puteti sa faceti lucrarile in regie proprie. Aveti grija sa nu modificati planul casei. De exemplu - sa acoperiti o aerisire, sa daramati un perete interior chiar daca nu este de rezistenta dar figureaza in planul casei. Aveti nevoie de autorizatie pentru a darama un astfel de perete.

Vecinii nu au dreptul sa verifice ce faceti in propria casa dar pot pretinde sa respectati programul de liniste aprobat de administratie si afisat la avizier.

PS - unele lucrari cum ar fi la tevile de gaz din cate stiu eu trebuiesc realizate de persoane autorizate. Gresie, faianta, instalatii sanitare puteti face in regie proprie. Daca aveti repartitoare vorbiti cu societatea care le administreaza si inaintea iernii cand vin sa verifice contoarele le pot monta pe noile calorifere (in caz ca le schimbati).
Ultima modificare: Miercuri, 20 August 2014
ContSters256771, utilizator
1-Nu exista dispozitii in vigoare care sa prevada aspectele precizate de dv
Imbunatatirile la care faceti vorbire pot fi executate atata de catre proprietarul apartamentului cat si de catre terti=rude,persoane autorizate
2-Pot fi executate de orice persoane,conditionat de necesitatile proprietarului
3-Asociatia de proprietari,atat timp cat interventiile dv nu afecteaza structura de rezistenta imobil,nu deranjeaza vecinii,nu are temei legal sa controleze conditiile si persoana care a executat respectivele operatii interioare
4-In astfel de situatii este de preferat sa comunicati oficial presedintelui de asociatie,eventual vecini despre interesul dv pentru realizarea de igienizare/imbunatatire la proprietate
Puteti realiza lucrarile de renovare a apartamentului cu oricine doriti dvs ,persoana fizica, juridica , PFA etc , cu sau fara contract de prestari servicii . Nu aveti voie sa aduceti modificari apartamentului in cauza, respectiv pereti daramati , aerisiri blocate etc . Si trebuie sa respectati orele de odihna , eventual smabata si duminica pt.a nu va deranja vecinii, si astfel sa incepeti o relatie de vecinatate in termeni tensionati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constructii petrica_90 petrica_90 am un spatiu incadrat ca spatiu cu alta destinatie la subsolul unei cladiri care se afla intr-o curte cu mai multi proprietari, si vreau sa renovez interior( ... (vezi toată discuția)
Invitatie primarie Alexalivia Alexalivia Buna ziua. De curând am cumpărat un apartament si am inceput renovarea. Odată cu începerea renovarii bineinteles ca ne.am trezit cu vecini care ne-au facut ... (vezi toată discuția)
Renovare apartament-reglementari Michaela2014 Michaela2014 Buna ziua, Doresc sa stiu obligatiile care se cuvin in relatia cu asociatia de bloc sau proprietarii sau terti, proprietarului care doreste sa isi aduca ... (vezi toată discuția)