avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 428 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Piesa cumparata SH - acuzat de schimbarea ei
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Piesa cumparata SH - acuzat de schimbarea ei

Buna ziua! Am cumparat un compresor de clima pentru masina mea de pe un site de dezmembrari din tara. Vanzatorul mi-a confirmat ca piesa respectiva este buna.Dupa ce piesa a ajuns la mine prin curier, am dus masina la mecanic sa o schimbe, eu neputand sta langa mecanic in timp ce o schimba. Dupa ceva timp ma suna mecanicul sa-mi spuna ca o anumita piesa din compresor este defecta. Atunci l-am sunat pe vanzator , i-am spus de defectul constatat de mecanic, acesta fiind de acord cu returul compresorului. Dupa ce compresorul a ajuns la vanzator, de unde l-am comandat, acesta ma suna sa-mi spuna ca acea piesa defecta a fost schimbata de mine sau de mecanic si el o sa ma dea in judecata pentru aceasta. Am vorbit cu mecanicul si nu a schimbat acea piesa. A fost defecta de cand l-am comandat. Acum vanzatorul vrea sa-i cumpar eu acea piesa defecta daca nu ma da in judecata.Intrebarea mea este: ce sanse are daca ma da in judecata si ce sanse am eu? Pentru ca nu-m i convine sa platesc pentru un lucru care era deja stricat.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: iulian_g77 , utilizator 10:49, 19 Iulie 2015
Ati primit vreun document de garantie din partea vanzatorului? Nu prea cred!

Aveti mai multe sanse de castig deoarece nu ati primit niciun document de garantie din partea vanzatorului.
Chiar daca piesa era SH vanzatorul avea obligatia sa va ofere o garantie de minim 6 luni iar daca ati cumparat piesa online vanzatorul are mai multe obligatii decat daca ati fi achizitionat-o direct din magazin

Il puteti ameninta cu o reclamatie la ANPC pe motiv de neacordare a garantiei, amenda minima este de 5000 de lei si daca nu rezolvati pe cale amiabila sesizati ANPC-ul.

Legislatia specifica o gasiti aici
L449/2003 - garantii
[ link extern ]
OUG 34/2014 - drepturile consumatorilor
[ link extern ]
Ultima modificare: Duminică, 19 Iulie 2015
Ares-3, moderator
Multumesc pentru raspuns !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In ce conditi nu se poate returna un produs nou myagh86 myagh86 Buna seara. Doresc sa cumpar o piesa noua pentru masina, am fost la mai multe magazine de piese auto, vanzatori de acolo au spus ca piesa de care am eu nevoie ... (vezi toată discuția)
Am fost pacalit si am nevoie de un sfat,va rog! cosminwon cosminwon Buna ziua!Am cumparat de la cineva de la mine din oras o piesa sh ptr masina mea si nu este buna.Mai exact am cumparat o caseta de directie,din cauza careia mi ... (vezi toată discuția)
Este legal ca un service auto să înlocuiască, pe o mașină dusă la reparat, caseta de direcție cu una provenită din dezmembrări? saadeddine saadeddine Este legal ca un service auto sa inlocuiasca o caseta de directie pe o masina cu o alta achizitionata din dezmembrari? Am dus o masina la reparat. Acestia ... (vezi toată discuția)