avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Hartuirea morala in legislatie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Hartuirea morala in legislatie

De ani de zile am probleme cu fostul sot,mai ales cu comportamentul acestuia, in ce sens: imi vorbeste urat,ma denigreaza in fata copilului, imi baga concubina pe gat,atat mie cat si copilului,vine cu ea la domiciliul meu de fiecare data cand vine dupa copil, este prezenta incontinuu la domiciliul lui cat merge copilul acolo,desi au fost probleme grave din aceasta cauza,copilul i=a cerut de nenumarate ori sa stea doar cu el,dat fiind ca fostul nu a luat in seama ,copilul a refuzat sa mai mearga la el si m-am trezit reclamata eu la politie si cu dosar la procuratura, a venit cu concubina inclusiv la usa apart unde locuiesc cu copilul, din aceste cauze au fost discutii si la IPJ,si la DGASPC, unde i s-a pus in vedere ca nu are ce cauta respectiva continuu peste noi,dar degeaba.
Ma deranjeaza cu fel de fel de mesaje in bataie de joc,discut ceva cu el,de 2 ori,ma trezesc cu mesaj cu acelasi subiect,desi au fost discutii deja, am fost reclamata peste tot,in 5 ani,, asistenta sociala, centrul impotriva maltratarii minorilor, executor judecatoresc,politie, instanta..................precizez ca copilul imi este incredintat spre crestere si educare si din acest an,avem custodie comuna,pana acum a fost exclusiva mie.
De asemeni nu are un loc de munca stabil, a fost vanzator cat au fost termene la proces apoi a lasat serviciul,este intretinut de concubina si ce este mai important, tracaseaza psihic baiatul ,ii impune diferite lucruri,in favoarea fostului,evident,ca asa este obligat sa faca,inclusiv ca la 10 ani,pe care ii va implini la anul,este obligat sa mearga in instanta,copilul,sa declare diferite lucruri in favoarea lui.
La majoritatea acestor institutii s-a vazut acest comportament al fostului,de umilire,de sicanare,de bataie de joc,replica fiind ,, vai doamna,face anume sa va enerveze, cu intentie;;..............si atat.
Rog din inima un ajutor,pot face ceva? precizez ca eu sunt singura,arat binisor,am servici in administratie si un apartament anl.
Am luat in calcul si faptul sa renunt la tot si sa plec in alt oras cu copilul, ce as putea face?
multumesc
Da. Cod penal---
"Articolul 208
Hărţuirea
(1) Fapta celui care, în mod repetat, urmăreşte, fără drept sau fără un interes legitim, o persoană ori îi supraveghează locuinţa, locul de muncă sau alte locuri frecventate de către aceasta, cauzându-i astfel o stare de temere, se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 6 luni sau cu amendă.
(2) Efectuarea de apeluri telefonice sau comunicări prin mijloace de transmitere la distanţă, care, prin frecvenţă sau conţinut, îi cauzează o temere unei persoane, se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă, dacă fapta nu constituie o infracţiune mai gravă.
(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate."
multumesc,dar nu doar o stare de temere imi provoaca,mai ales referitor la copil,ci si de iritare,enervare, mizeaza pe ceea ce ar deranja si enerva orice femeie si din pacate,raspunsul ,cel putin aici,in orasul acesta,este ca nu ai ce face,nu ii poti interzice,are dreptul sa faca ce vrea,si el,si concubina,tu trebuie sa suporti,eventual sa ignori
Ceea ce face d-nul nu se încadrează în hărţuire după litera legii, deşi faptic, asta este.
fără drept sau fără un interes legitim
[

Oricine motivează interesul legitim pentru copil, nu-i aşa?Dacă doriţi să vă mutaţi în altă localitate, acum, că aveţi autoritatea părintească comună, trebuie să-i cereţi acordul d-nului tată.Sunteţi oarecum sub control (judiciar) "părintesc", adică sub controlul fostului soţ X-(
Are dreptate cine v-a spus că singura soluţie este să ignoraţi.
Ultima modificare: Duminică, 19 Iulie 2015
Martonze, utilizator
CAPITOLUL VI
Infracţiuni contra libertăţii persoanei
Art. 206
Ameninţarea
(1) Fapta de a ameninţa o persoană cu săvârşirea unei infracţiuni sau a unei fapte păgubitoare îndreptate împotriva sa ori a altei persoane, dacă este de natură să îi producă o stare de temere, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, fără ca pedeapsa aplicată să poată depăşi sancţiunea prevăzută de lege pentru infracţiunea care a format obiectul ameninţării.
(2) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
cum sa ii cer lui acordul? cum ma poate obliga el sa stau in moldova,la nivelul de aici de trai si educatie,inca 9 ani,daca imi gasesc ceva mai bun? judecatoarea i-a spus clar in proces ca,domicilul copilului este cu mama,chiar daca mama are domiciliu pe alta planeta

Alte discuții în legătură

Ordin de restrictie sau interdictie impotriva partenerei tatalui almamater almamater Buna ziua. Sunt divortata si am un copil minor de aproape 8 ani, a carui custodie o impart cu tatal lui biologic. Va rog sa imi spuneti care sunt demersurile ... (vezi toată discuția)
Se poate scoate tatal de pe certificatul de nastere cristineearec cristineearec va deranjez cu o intrebare. in urma unei relatii de concubinaj a rezultat un copil pe care l-am recunoscut. acum dupa 10 ani fosta concubina vrea sa ma stearga ... (vezi toată discuția)
Tatal nu se ocupa de copil angella8 angella8 buna seara, am si eu cateva intrebari, daca ma poate ajuta si pe mine cineva. sunt divortata de aproape 4 ani, am o fetita de 9 ani, tatal plateste o pensie ... (vezi toată discuția)