avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2007 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Procurorii au competenta de a solutiona plangeri ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Procurorii au competenta de a solutiona plangeri contraventionale cu care am sesizat politia in baza legii 61/1991?

Procurorii au competenta de a solutiona plangeri contraventionale cu care am sesizat politia in baza legii 61/1991? Mentionez ca procurorul a emis si un referat de clasare, si n-a efectuat cercetari pentru nici o infractiune prevazute de Codul Penal.
Cel mai recent răspuns: eusaisapte , utilizator 17:39, 26 Iulie 2015
Din moment ce ati sesizat organele de urmarire penala cu o plangere penala, daca se constata incidenta unuia dintre cazurile care impiedica exercitarea actiunii penale se dispune clasarea.

N-am sesizat parchetul :) S-au sesizat singuri furand dosarele de la politia de proximitate care a refuzat sa le solutioneze :)
Ultima modificare: Duminică, 19 Iulie 2015
eusaisapte, utilizator
art. 371 din cp Tulburarea ordinii si linistii publice fapta persoanei, care in publc, prin violente comise impotriva persoanelor sau bunurilor ori prin amenintari sau atingeri grave aduse demnitatii persoanelor , tulbura ordinea si linistea publica se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda.
Multumesc. Intrebarea mea e foarte specifica insa, procurorul chiar s-a adresat unor fapte de natura contraventionala, ba chiar a emis un "referat de clasare", nu ordonanta de clasare... deci intreb doar daca procurorul are competenta materiala sa faca treaba politiei de proximitate
Sincer nu inteleg deloc situatia de fapt, poate incercati sa explicati detaliat, un lucru este clar, procurorul poate să efectueze orice act de urmărire penală în cauzele pe care le conduce şi le supraveghează.

Alte discuții în legătură

Intrebare timp solutionare dosar laudiscristi laudiscristi care ar fi timpul de solutionare al unui dosar trimis spre clasare (vezi toată discuția)
Ordonanta de clasare nela1961 nela1961 Buna dimineata, Am si eu o intrebare si sper ca ma poate ajuta cineva. Ordonanta de clasare emisa de procuror( fapta nu exista, art. 16, litera a ... (vezi toată discuția)
Legea privind emiterea ordonante de continuarea urmaririi penale de catre organul de cercetare penala? eusaisapte eusaisapte Buna ziua, \"organele judiciare\" au falsificat impotriva mea 3 (trei) dosare de Incalcarea solemnitatii sedintei, in unul acuzandu-ma ca tulbur linistea in ... (vezi toată discuția)