Buna dimineata,
Am si eu o intrebare si sper ca ma poate ajuta cineva. Ordonanta de clasare emisa de procuror( fapta nu exista, art. 16, litera a cpp) incalca prevederile art.286, alin.(2), litera d, din cpp.Nici referatul politiei nu respecta prevederile art.321 cpp.Reprezinta acest lucru caz de nulitate conform art.282 cpp?
Cu respect
Daca este vorba de o incalcare a dispozitiilor legale se poate invoca nulitatea relativa, sa aratati si vatamarea care vi s-a adus prin aceasta incalcare.
Buna dinineata,
Eu consider ca este o incalcare a cpp, articolele mentionate, faptul ca nici ordonanta si nici referatul politiei nu respecta prevederile celor 2 articole.Exista un art. in cpp care mentioneaza ca ordonanta procurorului poate sa fie intocmita fara a respecta prevederile art. 286 alin.(2) cpp, DAR NUMAI DACA REFERATUL ORGANULUI DE POLITIE INTRUNESTE CONDITIILE PREVAZUTE DE ART.321 cpp.
Cat priveste vatamarea , avand in vedere ca este o clasare a cauzei ( fara a fi motivata) mi se interzice accesul la in proces echitabil (art.6 din Conentie) in care urma sa ma constitui parte civila pt recuperarea prejudiciului.
Cu stima