avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Solutie motivata Judecator camera preliminara
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Solutie motivata Judecator camera preliminara

Buna dimineata
Am formulat o plangere penala. Solutia data de procuror si mentinuta de primul procuror a fost de clasarein baza art.16 litera a(fapta nu exista).Mentionez ca plangerea penala a avut 2 puncte ,iar cercetarea penala s-a efectuat doar la un singur punct si acolo la solicitarea mea.
Am facut plangere la judecatorul de camera preliminara care continea doua cereri:
1) nulitatea relativa deoarece referatul organului de politier incalca prevederile art.321 c.p.p., iar ordonanta de clasare art.286, alin.2,litera d cpp.
2). admiterea actiunii, deoarece solutia de clasare era in totala contradictie cu dovazile existente la dosar la punctul1 al plangerii,iar la punctul 2 nu exista nici-un document care sa o sustina, desfiintarea solutiei de clasare si reluarea cercetarilor la punctul1 si inceperea urmaririi penale la punctul 2. Judecatorul de camera preliminara a respins ca nefondata plangerea, iar la punctul 2 unde asa cum am mentionat nu exista nici-un act de cercetare,citez:" judecatorul de camera preliminara apreciaza ca situatia este similara cu cea anterior expusa"
Intrebari:
1).Judecatorul de camera preliminara era obligat sa dea o solutie motivata la primul capat de cerere (nulitatea relativa)? baza legala?
2).este legal ca in anul 2016 un judecator sa dea o solutie pe considerente personale?

Cu multumiri
Cel mai recent răspuns: dio2016 , utilizator 17:01, 24 Mai 2016
Incheierea este definitiva, va inteleg criticile dar din pacate sunt de prisos in acest moment.
Va multumesc. Stiu ca solutia este definitiva,dar asi dori un raspuns la cele 2 intrebari precum si baza legala.
Cu respect
Va motiva instanta.
Legea îl obliga.
Care instanta daca hotararea este definitiva?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Referatul politiei si ordonanta procurorului nu intrunesc conditiile cerute de lege nela1961 nela1961 Buna seara, Am si eu o intrebare daca ma poate ajuta cineva. Daca referatul politiei judiciare nu indeplineste conditiile art.321 cpp si nici ... (vezi toată discuția)
Ordonanta de clasare laur2013 laur2013 in 2012 am depus o plangere penala privind marturia mincinoasa contra unei persoane care a depus marturie mincinoasa intr.un dosar civil si azi 08.04.2014 am ... (vezi toată discuția)
Redeschidere proces penal rrocambole rrocambole Am citit in presa despre redeschiderea dosarului mineriadelor. In ce conditii se poate redeschide un dosar penal si in baza carui articol de lege? (vezi toată discuția)