avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Referatul politiei si Ordonanta procurorului nu ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Referatul politiei si Ordonanta procurorului nu intrunesc conditiile cerute de lege


Buna seara,
Am si eu o intrebare daca ma poate ajuta cineva. Daca referatul politiei judiciare nu indeplineste conditiile art.321 cpp si nici ordonanta procurorului nu indeplineste conditiile art.286 alin(2) litera d in sensul ca nici referatul nici ordonanta nu contin motivele de drept si de fapt ale solutiei, pot invoca nulitatea relativa conform art.282 cpp?
Cu multumiri,
Cel mai recent răspuns: nela1961 , utilizator 08:20, 10 Februarie 2016
Ce calitate aveti dvs. in procesul penal,
in ce faza a procesului penal sunteti,
ce s-a propus prin referat si mai apoi ce s-a dispus prin ordonanta si
in ce consta, in concret, vatamarea care vi s-a pricinuit?
Ultima modificare: Duminică, 7 Februarie 2016
trandafir2, moderator
Buna dimineata,
Am facut o plangere penala privind retrocedarile. Am calitate de parte vatamata si desi in dosar exista documente cocludente ( proces-verbal incheiat la primarie conform caruia nu exista proces- verbal de punere in posesie si conf. T.P. ma invecinez la est cu X si la vest cu Y, dar care conf. T.p ale lor ei se invecineaza unul cu altul in consecinta pamantul nu exista solutia data de politia judiciara si confirmata de procuror este ca fapta nu exista. In consecinta sunt posesoarea unui pamant care nu exista. Am ajuns la camera preliminara.
Pot invoca nulitatea ordonantei?
Multumesc,
Teoretic pana la inchiderea procedurii de faza de camera preliminara se poate invoca nulitatea relativa, practic nu cred ca sunteti in prezenta nulitatii relative, ci in prezenta art.340 cpp, plangere impotriva solutiilor de neurmarire sau netrimitere in judecata, norma care este insa conditionata de termen de decadere, plus plangerea impotriva actelor procurorului, conform art.339. Nu ati facut plangere la procurorul ierarhic?
Buna dimineata,
Am facut plangere si la procurorul ierarhic superior in termen legal, am primit aceeasi solutie, iar acum am facut tot in termen legal plangere la judecatorul de camera preliminara.
In acest caz veti fi citat in vederea dezbaterii plangerii, situatie in care puteti invoca in scris sau oral incidenta nulitatii relative (despre care vorbeati), puteti invoca exceptii, puteti depune note scrise cu privire la ce considerati dvs. relevant. Daca vi se admite plangerea, judecatorul de camera preliminara va trimite motivat cauza inapoi la parchet pentru a se incepe sau completa urmarirea penala /a se pune in miscare actiunea penala, dupa caz.

Alte discuții în legătură

Problema de competenta materiala eusaisapte eusaisapte 1. am formulat plangere impotriva actelor procurorului cf. art. 340 din CPP in care am invocat pe langa exceptia nulitatii relative si exceptia nulitatii ... (vezi toată discuția)
Vicii procedurale-invocarea nulitatii in cadrul procesului penal verax4me verax4me Un memoriu ce descrie in drept si in fapt viciile procedurale aplicate de procuror in cadrul unui proces penal si prin care se solicita invocarea nulitatii in ... (vezi toată discuția)
Solutie motivata judecator camera preliminara dio2016 dio2016 Buna dimineata Am formulat o plangere penala. Solutia data de procuror si mentinuta de primul procuror a fost de clasarein baza art.16 litera a(fapta ... (vezi toată discuția)