avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Referatul politiei si Ordonanta procurorului nu ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Referatul politiei si Ordonanta procurorului nu intrunesc conditiile cerute de lege


Buna seara,
Am si eu o intrebare daca ma poate ajuta cineva. Daca referatul politiei judiciare nu indeplineste conditiile art.321 cpp si nici ordonanta procurorului nu indeplineste conditiile art.286 alin(2) litera d in sensul ca nici referatul nici ordonanta nu contin motivele de drept si de fapt ale solutiei, pot invoca nulitatea relativa conform art.282 cpp?
Cu multumiri,
Cel mai recent răspuns: nela1961 , utilizator 08:20, 10 Februarie 2016
Buna seara,
Multumesc mult pt. raspuns. Am fost citata si asi mai avea o intrebare: avand in vedere ca prezenta procurorului este obligatorie, pot solicita instantei proba cu interogatoriu? Vreau sa-i pun procurorului cateva intrebari din care sa reiasa ca in baza actelor ( documentelor) de la dosar solutia este gresita. Daca am dreptul in ce faza a procesului o pot solicita?
Cu respect
Nu puteti solicita proba cu interogatoriu in faza asta, in faza camerei preliminare se verifica doar legalitatea actelor procedurale si procesuale intocmite de organele de urmarire penala. Cu toate acestea, sedinte se desfasoara in contradictorialitate si probabil judecatorul va da posibilitatea partilor sa se exprime (nu asupra unor chestiuni de fond) ci asupra unor aspecte vizand legalitatea actelor de urmarire penala. Ar fi bine sa aveti suport juridic si sa nu vorbiti mult si pe langa obiect, cu alte cuvinte sa va puteti valorifica eficient timpul alocat.
Buna dimineata,
Multumesc mult pt raspunsuri.
Cu tot respectul,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema de competenta materiala eusaisapte eusaisapte 1. am formulat plangere impotriva actelor procurorului cf. art. 340 din CPP in care am invocat pe langa exceptia nulitatii relative si exceptia nulitatii ... (vezi toată discuția)
Vicii procedurale-invocarea nulitatii in cadrul procesului penal verax4me verax4me Un memoriu ce descrie in drept si in fapt viciile procedurale aplicate de procuror in cadrul unui proces penal si prin care se solicita invocarea nulitatii in ... (vezi toată discuția)
Solutie motivata judecator camera preliminara dio2016 dio2016 Buna dimineata Am formulat o plangere penala. Solutia data de procuror si mentinuta de primul procuror a fost de clasarein baza art.16 litera a(fapta ... (vezi toată discuția)