avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1043 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... vicii procedurale-invocarea nulitatii in cadrul ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

vicii procedurale-invocarea nulitatii in cadrul procesului penal

Un memoriu ce descrie in drept si in fapt viciile procedurale aplicate de procuror in cadrul unui proces penal si prin care se solicita invocarea nulitatii in cadrul procesului penal unde se poate trimite ? La instanta la care este depus dosarul ? In caz afirmativ, aceasta instanta judeca in aceasta faza cererea de invocare a nulitatii in cadrul procesului penal ?
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 00:31, 8 Iulie 2016
Este putin neclara intrebarea dvs.!!!


viciile procedurale aplicate de procuror in cadrul unui proces penal


daca vorbiti de un proces penal, viciile de procedura apartin instantei si nu procurorului!

Daca dosarul la care va referiti este deja inregistrat pe rolul instantelor de judecata, atunci viciile de procedura pe care doriti sa le invocati, pot face parte din motivele caii de atac a hotararii ce se va pronunta!

Daca dosarul este in faza de urmarire penala, atunci putem vorbi de vicii de procedura aplicate de procuror. In acest caz, aceste nulitati le puteti invoca numai in cadrul Camerei preliminare. O data ce ati trecut de faza camerei preliminare, nu mai puteti invoca nulitatile privind urmarirea penala.

Reveniti cu detalii.
Buna ziua si ma scuzati daca nu am fost foarte clar. Dosarul este inca in faza de urmarire penala. Am descoperit multe vicii procedurale si am redactat un memoriu in care am solicitat "invocarea nulitatii in cadrul procesului penal" si l-am trimis instantei unde se afla dosarul. Instanta insa mi-a comunicat ca a directionat acest memoriu catre organele de urmarire penala conform disp art 24 al 1 lit n din ROIIJ rap la art 339. Si aici nu inteleg, eu am trimis acest memoriu tip cerere in care am invocat nulitatea in cadrul procesului penal instantei, crezand ca instanta decide daca accepta ceea ce am solicitat, anume nulitatea in cadrul procesului penal...ori instanta l-a redirectionat organelor de cercetare penala. Pai organele de cercetare penala decid sau nu si accepta cererea mea de invocare a nulitatii in cadrul procesului penal ? Nu instanta ? Aici sunt debusolat. Trebuia - din cele ce-mi scrieti dvs- sa astept pana la camera preliminara ?
In faza de UP aveti dreptul sa depuneti plângere împotriva măsurilor şi actelor de urmărire penală conf. art. 336-339 c.p.p., dacă prin acestea vi s-a adus o vătămare intereselor legitime.
Faceti cerere, invocati ce drepturi vi s-au incalcat (cititi-va drepturile din Constitutie), si invocati exceptia nulitatii relative sau absolute cf. art. 280-282 din CPP procurorului daca a incalcat legea si v-a vatamat. Organul judiciar (vezi art. 30 din CPP) are obligatia sa constate nulitatea actului, nu doar judecatorul, fiindca instanta nu face controlul judiciar al actelor procurorului fiindca procurorul nu e judecator adica parchetul nu e instanta

Procurorul e un fel de avocat-detectiv-obiectiv in teorie, care in realitate cu mult tupeu si-a arogat inclusiv functia de judecator (stiu personal mai multi procurori care au declarat inculpatii achitati fara sa trimita dosaru in judecata). In concluzie puteti incerca dar sanse sunt putine
@eusaisapte: Procurorii au putut face asta pentru ca pur si simplu asa era legea pe vremea respectiva. Si de ex. cand toate probele confirma ca Icsulescu a fost omorat de o femeie, n-o sa trimita un barbat in judecata (pe post de ucigas), indiferent ca s-a plans cineva ca l-a vazut pe dl. Igrecescu omorandu-l pe dl. Icsulescu. Vezi [ link extern ]
Ultima modificare: Vineri, 8 Iulie 2016
tgeorgescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Referatul politiei si ordonanta procurorului nu intrunesc conditiile cerute de lege nela1961 nela1961 Buna seara, Am si eu o intrebare daca ma poate ajuta cineva. Daca referatul politiei judiciare nu indeplineste conditiile art.321 cpp si nici ... (vezi toată discuția)
Inceperea cercetarii judecatoresti e valabila si pentru procedura de camera preliminara cf. art. 341 din cpp? eusaisapte eusaisapte Inceperea cercetarii judecatoresti e valabila si pentru procedura de camera preliminara cf. art. 341 din CPP? CPP Art. 376 - Ordinea cercetarii ... (vezi toată discuția)
Contestatie impotriva rechizitoriului Dorinpress Dorinpress Catre cine se formuleaza contestatia impotriva unui rechizitoriu/act de sesizare a instantei in ceea ce priveste administrarea unilaterala a probelor ? Si care ... (vezi toată discuția)