avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... inceperea cercetarii judecatoresti e valabila si ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

inceperea cercetarii judecatoresti e valabila si pentru procedura de camera preliminara cf. art. 341 din CPP?

Inceperea cercetarii judecatoresti e valabila si pentru procedura de camera preliminara cf. art. 341 din CPP?

CPP Art. 376 - Ordinea cercetarii judecatoresti
(1) Instanta incepe efectuarea cercetarii judecatoresti cand cauza se afla in stare de judecata.

raportat la
art. 47 din CPP
(2) Exceptia de necompetenta materiala sau dupa calitatea persoanei a instantei superioare celei competente potrivit legii poate fi invocata pana la inceperea cercetarii judecatoresti.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Decembrie 2015
eusaisapte, utilizator
Cel mai recent răspuns: eusaisapte , utilizator 10:49, 24 Decembrie 2015
Obiectul procedurii camerei preliminare îl constituie verificarea, după trimiterea în judecată, a competenţei şi a legalităţii sesizării instanţei, precum şi verificarea legalităţii administrării probelor şi a efectuării actelor de către organele de urmărire penală.
Multumesc. Am inteles acum - procedura de camera preliminara pentru plangerea impotriva actelor procurorului NU este procedura de camera preliminara a primei instante, si prin urmare este necontenciosul penal, adica n-are nici o legatura cu partile din dosar ci cu legalitatea actelor procurorului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Camera preliminara ContSters295489 ContSters295489 Buna ziua.In legatura cu un procesul penal.Am fost azi la judecatorie iar dosarul se discuta la camera preliminara (confirmare redeschiderea urmaririi ... (vezi toată discuția)
Rolul camerei preliminare oltul oltul in camera preliminara judecatorul poate sa dea o solutie de netrimitere in judecata?(daca fapta nu prezinta pericol social) sau care este rolul camerei ... (vezi toată discuția)
Problema de competenta materiala eusaisapte eusaisapte 1. am formulat plangere impotriva actelor procurorului cf. art. 340 din CPP in care am invocat pe langa exceptia nulitatii relative si exceptia nulitatii ... (vezi toată discuția)