avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare pe un post vacantat prin plecare in concediu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare pe un post vacantat prin plecare in concediu de maternitate

Buna seara,
Am fost angajat, cu cim pe perioada nedeterminata, pe un post vacantat, prin plecarea unei doamne in concediu de maternitate si crestere a copilului, iar desi, la angajare am ridicat problema, am primit raspunsuri linistitoare atat din partea firmei de recrutare cat si a dept.de resurse umane din cadrul firmei unde lucrez, despre creare posturilor pe baza unui necesar de personal stabilit conform unor certitudini despre volumul de activitate, menit a asigura o incarcare coresunzatoare, totusi, in momentul cand revine doamna respectiva (am inteles ca dupa un an), as putea fi socotit "in plus"?
Ce anume s-ar putea intampla, care sunt amenintarile care m-ar astepta?
Multumesc.


Cel mai recent răspuns: karl_holcroft , utilizator 19:30, 21 Iulie 2015
Singura posibilitate este incetarea raportului dvs de munca , in conditiile prevazute de Codul Muncii, intrucat ati mentionat "Am fost angajat, cu cim pe perioada nedeterminata, ....".
Multumesc deci este exclus scenariul "a venit colega, dvs sunteti in plus, ne pare rau"...
Exista si aceasta posibilitate, dar asa cum v-am sus trebuie sa va concedieze in conditiile legii.

Daca c.i.m. era pe durata determinata, atunci conform art.84 alin.2 C.mun., in cazul in care contractul individual de munca pe durata determinata este incheiat pentru a inlocui un salariat al carui contract individual de munca este suspendat, durata contractului va expira la momentul incetarii motivelor ce au determinat suspendarea contractului individual de munca al salariatului titular.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cic si contract perioada determinata kittybutnariu kittybutnariu Buna seara, Am o dilema: cum o rezolv? CONTRACT COLECTIV DE MUNCA UNIC LA NIVEL NATIONAL pe anii 2007-2010 Art. 62. - (1) in afara concediului legal ... (vezi toată discuția)
Perioada determinata goplanet goplanet De cate ori si in cadrul carei perioade poate fi prelungit contractul de munca pe perioada determinata al unei persoane? (vezi toată discuția)
Contract de munca pe durata nedeterminata in locul unei colege in concediu de maternitate care se intoarce mai devreme roselini roselini Buna ziua, M-am angajat acum in an pe o pozitie in locul unei angajate care a intrat in concediu de maternitate. La angajare am discutat despre acest aspect ... (vezi toată discuția)