avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca pe durata nedeterminata in locul ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca pe durata nedeterminata in locul unei colege in concediu de maternitate care se intoarce mai devreme

Buna ziua,

M-am angajat acum in an pe o pozitie in locul unei angajate care a intrat in concediu de maternitate. La angajare am discutat despre acest aspect si am vrut sa stiu ce se va intampla la intoarcerea colegei si am fost asigurat ca este destul de munca pentru toata lumea pentru ca firma este in plin proces de extindere. Dupa cateva luni a mai fost angajata o persoana datorita volumului mare de munca insa acum se pare ca sunt mai putin clienti cel putin in aceasta perioada si am observat ca toate cazurile noi ajung la colega nou venita. Intre timp, am aflat ca si colega din concediu de maternitate se va intoarce mai devreme si se pun presiuni pe mine ca ar fi bine sa imi caut de lucru ca nu este destul de munca pentru 3 persoane. ma puteti ajuta sa imi explicati va rog din punct de vedere legal in ce situatie ma aflu? Atata timp cat a fost angajata o persoana dupa mine, pot renunta la mine dupa bunul lor plac? Apreciez foarte mult raspunsul dumneavoastra!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:30, 4 Februarie 2014
Potrivit art.84 alin.2 C.mun., in cazul in care contractul individual de munca pe durata determinata este incheiat pentru a inlocui un salariat al carui contract individual de munca este suspendat, durata contractului va expira la momentul incetarii motivelor ce au determinat suspendarea contractului individual de munca al salariatului titular.
multumesc pentru raspuns. insa contractul a fost facut inca de la inceput pe o perioada nedeterminata, nu pe perioada in care colega este in concediu de maternitate!
Daca este pe perioada nedeterminata, atunci nu-i sunt aplicabile prevederile mentionate anterior.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca lyly64 lyly64 Contractul individual de muncă poate fi încheiat pentru o durată determinată numai în următoarele cazuri: Va rog, colega mea este in concediu ccc( pana ... (vezi toată discuția)
Angajare pe un post vacantat prin plecare in concediu de maternitate karl_holcroft karl_holcroft Buna seara, Am fost angajat, cu cim pe perioada nedeterminata, pe un post vacantat, prin plecarea unei doamne in concediu de maternitate si crestere a ... (vezi toată discuția)
Este legal ca un angajator sa incheie un cim pe perioada determinata ... Kenan00 Kenan00 Este legal ca un angajator sa incheie un CIM pe perioada determinata pentru a inlocui un angajat in concediu de crestere al copilului, fara a mentiona acest ... (vezi toată discuția)