avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Infiintare SRL cu asociat unic
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Infiintare SRL cu asociat unic

Buna ziua,

Sotul meu doreste sa infiinteze un SRL cu asociat unic CAEN-4333 Lucrari de pardosire si placare a peretilor (prestarea se va face doar la sediul clientilor), insa ne-am lovit de niste probleme:
1) ca asociat unic, sotul poate fi si administrator al firmei, in conditiile in care are doar 10 clase absolvite?
2) se poate stabili sediul social al SRL-ului la domiciliul asociatului unic, in conditiile in care acolo este vorba de un apartament cu 2 camere si deja exista sediul PFA-ului meu, sotia asociatului? Noi locuim la aceasta adresa impreuna si cu copilul, apartamenul fiind proprietatea mea, fiind mostenit de la tatal meu.
3) Este obligatoriu sa aiba macar un anagjat cu contract de munca pentru a putea desfasura activitatea firmei (montaj si reocnditionare parchet)?


Va multumesc anticipat pt raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: Cosmin Iancu , Avocat 22:43, 19 Iulie 2015
1. Da
2. În conformitate cu prevederile art. 17 alin. (4) din Legea nr. 31/1990, republicată, astfel cum a fost modificată prin O.U.G. nr. 54/2010 privind unele măsuri pentru combaterea evaziunii fiscale, la acelaşi sediu vor putea funcţiona mai multe societăţi numai dacă imobilul, prin structura lui, permite funcţionarea mai multor societăţi în încăperi diferite sau în spaţii distinct partajate. Numărul societăţilor comerciale ce funcţionează într-un imobil nu poate depăşi numărul de încăperi sau spaţii distincte obţinute prin partajare.
3. In principiu, nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie nesuprapunere sediu social ContSters130254 ContSters130254 Buna ziua, Am intampinat o mica problema astazi la depunea dosarului pentru constituirea unui SRL. In momentul in care am primit certificatul de la ANAF il ... (vezi toată discuția)
Stabilire sediu societati cu asociati diferiti in acelasi imobil Iulia Malis Popa Iulia Malis Popa am o intrebare: conform noilor modificari, pot mai multe societati comerciale sa aiba sediul in acelasi imobil, acestea neavand nici un asociat ... (vezi toată discuția)
2 sedii sociale intr-o garsoniera economv economv Buna ziua, Pot face 2 sedii sociale, vreau si eu si prietena mea sa ne infiintam firme in garsoniera mea?Trebuie declaratie de nesuprapunere? Va ... (vezi toată discuția)