avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... vechime /stagiu de cotizare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

vechime /stagiu de cotizare

vechime in munca (vechime efectiva+studii universitare la zi +stagiu militar)=43 de ani;
stagiu de cotizare=39 ani si 3 luni (inclusiv 6 ani proveniti din grupa )
care este numitorul fractiei de calcul al punctajului mediu
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 13:22, 20 Iulie 2015
1. Numitorul fractiei = varsta standard de pensionare.

2. Varsta standard de pensionare este stabilita in functie de sex, de luna si anul nasterii si se regaseste in Anexa 5 a Legii 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice.
-Numitorul=35 de ani=stagiul complet de cotizare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand pot iesi la pensie? rupa rupa am vîrsta de 59 ani (13/09/1955). si ca vechime în munca 37 ani . Întrbabare - cind aș putea sa ma pensionez , indiferent de tipul de pensionare / ... (vezi toată discuția)
Varsta limita pentru pensionare marin1981 marin1981 Am 51 de ani impliniti.Am o vechime in munca de 30 de ani , din care 10 ani sunt la gr II.Imi puteti spune , va rog, care este varsta limita la care pot iesi ... (vezi toată discuția)
Am 38 de ani vechime. pot deveni pensionar? alinbolbos alinbolbos Buna, Sunt nascut in 14 octombrie 1954 (varsta de 58 ani) si am 39 de ani pe cartea de munca, din care unul e anul in care am efectuat stagiul militar. ... (vezi toată discuția)