avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Renuntare act vanzare cumparare cu clauza de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Renuntare act vanzare cumparare cu clauza de intretinere

buna dragilor

am o intrebare, sper sa ma puteti ajuta cu un raspuns.
In urma cu cativa ani bunicii mei mi-au facut un act de vanzare cumparare pentru propietatea lor ( casa si teren) cu clauza de intretinere.
Tranzactia s-a realizat la notar , am platit multi bani, vreo 3000 de lei din cate imi amintesc.
Problema este urmatoarea, eu m-am mutat din localitate, din pacate nu pot avea grija de ei asa cum am promis si as vrea sa renunt la aceste acte.
Renunt la proprietate cum renunt si la a avea o obligatie fata de ei.
Am vorbit la notar, mi a spus ca practic ar trebui sa fac un nou act de vanzare cumparare prin care eu le retransfer dreptul de proprietate, dar asta ar insemna minim 3000 de lei iarasi.
Ce alte mijloace ar mai exista pt ca acest act sa fie denuntat amiabil ?

Va rog raspunsuri pertinente , strict legate de natura juridical a intrebarii.
Din punct de vedere personal, familial , am si voi avea o relatie foarte buna cu ei , doar ca ei merita mai multa atentie si respect pe care eu din pacate nu mai pot sa li-l ofer.

Multumesc,

Cel mai recent răspuns: stoianflorian , utilizator 08:26, 25 August 2015
Poti face o actiune in instanta de anulare act vanzare-cumparare.
cine o poate initia ? eu sau bunicii ?
Tot la valoare se taxeaza si, daca nu stiti cum s-o faceti, e nevoie si de un avocat, macar la o redactare, ca sa nu pierdeti timp si taxa de timbru inutil.
Bunicii initiaza actiunea.Daca nu au venituri suficiente, au posibilitatea formularii unei cereri de ajutor public judiciar.
Si cine pierde plateste cheltuielile de judecata. Adica userul care intreaba.

Alte discuții în legătură

Vanzare-cumparare ameliaz ameliaz Buna ziua, Bunicul meu detine o casa la care are act de proprietate pe casa iar terenul este dat in folosinta de primarie( asa a cumparat casa),bunica a ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract vanzare cumparare Sashy Sashy Buna ziua, As vrea sa ma sfatuiti daca este posibil urmatorul lucru: am fost nevoita cu cativa ani in urma sa trec toate proprietatile pe numele mamei mele. ... (vezi toată discuția)
Succesiune apatrascu apatrascu Eu am deschis succesiunea dupa bunica. Cunosc masa succesorala si cunosc pasivul succesiunii. Doresc sa ma informez ce taxe platesc . Adica se taxeaza valoarea ... (vezi toată discuția)