avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Reziliere contract vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Reziliere contract vanzare cumparare

Buna ziua,
As vrea sa ma sfatuiti daca este posibil urmatorul lucru:
am fost nevoita cu cativa ani in urma sa trec toate proprietatile pe numele mamei mele. Astfel pentru un imobil s-a incheiat un contract de vanzare cumparare. Astazi vreau sa trec iarasi imobilul pe numele meu, dar deoarece asta ar presupune iarasi un contract de vanzare cumparare, respectiv iarasi 1000 euro platiti taxe, vreau sa va intreb daca este posibil ca eu sa atac actul de vanzare in instanta pentru motivul ca ea nu a putut plati integral apartamentul, si atat eu cat si ea suntem de acord cu returnarea bunului vandut inaintea instantei judecatoresti. Adica amiabil.
Ultima modificare: Luni, 7 Martie 2011
Sashy, utilizator
Cel mai recent răspuns: Sashy , utilizator 17:49, 8 Martie 2011
Se poate, dar credeti ca iesiti mai ieftin de 1.000 euro?
Ma gandeam ca nefiind vorba despre un litigiu adevarat, ea este de acord cu stricarea actului, sa nu fie vorba de un proces care sa se intinda cu recursuri, apel, etc, si as fi vrut sa ne prezentam pur si simplu in instanta cu un avocat care nu ne-ar fi perceput un onorariu mare. Problema este ca pe acel act de vanzare cumparare apare fraza in care "s-a platit in fata mea notarul etc..."
Ma gandeam si la onorariu avocatial si la taxa de timbru si alte cheltuieli.
Din pacate, daca nu exista un pact comisoriu sau plata in rate sau ceva de genul acesta, cum ati intuit, daca se mentioneaza plata integrala a pretului, nu puteti rezolvi contractul.

Parerea mea este ca singura varianta este readucerea in patrimoniul dvs. prin vanzare-cumparare sau alta modalitate de instrainare ( donatie, intretinere etc.).
va rog sa imi spuneti ce presupune varianta de "intretinere". Multumesc
Doamnelor si domnisoarelor din site si din familiile dumneavoastra, din partea mea...
[ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 8 Martie 2011
Sashy, utilizator

Alte discuții în legătură

Mostenire/donatie - care e pentru mine? CristianC2010 CristianC2010 Am o matusa (sora bunicului meu) si ar vrea sa imi lase un apartament in schimbul intretinerii ei (practic parintii mei o sa o intretina dar se va face pe ... (vezi toată discuția)
donatie sau contract de vanzare cumparare? manilodisan manilodisan Bunica mea doreste sa lase imobilul pe care-l detine fiicei sale (mama mea). Mama mea a mai avut o sora care a decedat in 2004 lasand in urma 2 nepoti care au ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, tatal meu are un apartament pe numele sau iar eu am ... blondie blondie Buna ziua, tatal meu are un apartament pe numele sau iar eu am o sora vitrega din partea tatalui. El ar vrea sa se asigure ca dupa ce nu va mai fi, acest ... (vezi toată discuția)