Bunica mea doreste sa lase imobilul pe care-l detine fiicei sale (mama mea). Mama mea a mai avut o sora care a decedat in 2004 lasand in urma 2 nepoti care au drept de mostenire la acel imobil. Am mers la unii notari publici pt. a pune aceeasi intrebare. Cum trebuie sa procedeze bunica mea pt. a lasa in urma acel imobil pe numele mamei mele fara a putea fi atacat de alti mostenitori?
Din motive personale ea nu doreste ca acei verisori de-ai mei (nepoti ai mamei) sa poate ataca actul facut intre ea si fica.
Vanzare-cumparare... In cazul donatiei, la decesul bunicii, verisorii vor putea cere raportul donatiei (adica readucerea bunului - valoric - la masa succesorala) si reductiunea acesteia in masura necesara reintregirii rezervei succesorale (potrivit legii, descendentii au dreptul la o anumita cota - rezerva succesorala - din bunuri, cota ce nu poate fi micsorata prin donatii sau testament).
Poate incheia un contract de intretinere sau un contract de vanzare-cumparare.
Ambele contracte au caracter oneros, nu sunt liberalitati si ii exclud pe ceilalti mostenitori.
Ok... E cum banuiam. Mai este o problema. Verisorii pot demonstra ca acel act de vanzare cumparare acopera de fapt un act de donatie. Va trebui sa vehiculez niste bani pt a putea demonstra ca bunica a incasat banii ce revin din urma acestui act. Stiu ca asta ar fi singura cale prin care se poate ataca acest act de vanzare cumparare. Cum sa fac?
Puteti face un credit si sa deschideti un cont pe numele bunicii, parte din bani platiti in numerar, restul prin transfer bancar si notarul va face mentiune despre modul in care s-a platit pretul apartamentului in contract.
Oricum in contractul de vanzare-cumparare va trebui stipulat pretul vanzarii si notarul va preciza, de asemenea, ca banii au fost primiti de vanzator pe data semnarii contractului.
Donatie apartament
adimanea
Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema. Vecina mea are doi copii, unul casatorit fara copii care vine la ea de doua ori pe an. Cel de-al doilea ... (vezi toată discuția)