avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 859 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua!- majorare pensie intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua!- majorare pensie intretinere

doresc sa aflu daca pot cere majorarea pensiei de intretinere minor(am o fetita de 4 ani si in 2014 s-a stabilit o pensie de 308 lei)in situatia in care tatal mai are un copil astazi,2015, in varsta de 18 ani,dar care nu a terminat la aceasta data liceul din lipsa de interes fata de scoala sau se considera ca legal tatal trebuie sa o sustina financial pana la varsta de 24 ani
Daca e in continuarea studiilor se da pensie dupa 18 ani.
In caz contrar obtineti majorarea dvs.
sa inteleg ca poate face liceul pana la varsta de 24 ani?:rolleyes:
Pana la 26 mai precis :)
Dvs adresați-vă instantei cu cerere pt a stabili pensie de 1/4 din venitul net având în vedere ca nu mai datorează copilului cel mare intretinere, acesta fiind major și nu se afla în continuarea studiilor. Vedeți mai departe ce se întâmplă, dacă vine cu onadeverinta ca e elev sau student.
Ultima modificare: Luni, 20 Iulie 2015
gi-jane2, moderator
multumesc frumos !:)
Veniturile tatalui au crescut?
Nu stiu daca are rost sa cereti 1/4 daca tot stiti ca e la liceu. Nu conteaza cate repetentii etc.

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara se plateste chiar si dupa varsta de 18 ani? mariniucsimona mariniucsimona buna ziua sper sa ma ajute cineva cu un rasp cat mai concret...am o ruda care e divortat de 15 ani,in grija mamei ramanand un copil...in urma divortului tatal ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! as dori, dacă se poate, câteva lămuriri. am doi ... TiganusNelutu TiganusNelutu Bună ziua! As dori, dacă se poate, câteva lămuriri. Am doi copii, unul major și unul minor pentru care plătesc pensie de întreținere în cuantum de ... (vezi toată discuția)
Obligativitate plata pensie intretinere copil major whitesand whitesand Buna seara,as dori sa aflu daca in cazul in care copilul meu care este major (a implinit 18 ani acum 3 luni)nu a frecventat scoala,el terminand de abia acum la ... (vezi toată discuția)