Bun gasit,
Am revenit in tara, cu mare bucurie, dupa foarte multi ani .
Normal, sunt interesata de actele care trebuiesc puse la punct, in special acea carte de identitate temporara.
Am fost la circa de politie in raza careia am locuit in urma cu 24 de ani, pentru a depune formularele si tot ce trebuie. Spre surpriza noastra, la o verificare imediata, doamna de la ghiseu, nu l-a gasit in evidenta pe sotul meu, insa pe fiul meu, care avea 4 ani atunci cand am plecat, l-a gasit ca inca fiind in tara, deci .... nu emigrat, cu toate ca figura pe pasaportul sotului, la data parasirii tarii.
Deci, ni s-a spus ca trebuie sa depunem formularele si tot ce mai trebuia, urmand ca intr-o LUNA..... sa primim raspuns, despre mersul lucrurilor.
Luna a trecut, sotul si fiul nu au in prezent decat pasaportul strain, cu care din pacate nu pot fi luati in spatiul locativ, unde locuim temporar, si nici sa se inscrie la o casa de sanatate, pentru a fi luati in evidenta.
Mentionez, ca am fost si la consiliul popular al sectorului 1, de unde am sperat sa obtinem noile certificate de nastere, dar iar, vor un act prin care sa se dovedeasca cetatenia romana, sau macar identitatea.
Deci, ne cam invartim in jurul cozii, de vreo luna.
Ce cale mai rapida ar fi pentru rezolvarea acestei probleme??? unde pot sa mai incerc?
Cel mai recent răspuns:
mediterana , utilizator
17:57, 28 Iulie 2015