avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cheltuiei de judecata cu IPJ !!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cheltuiei de judecata cu IPJ !!

De curand am castigat un proces cu IPJ.Concret: am fost amendat,mi s-a suspendat permisul de conducere,am pierdut la fond dar am castigat definitiv si irevocabil la recurs.
Acum,ca sa-ntorc un pic cutitul in rana vreau sa-i dau in judecata si sa-i oblig la plata cheltuielilor de judecata pe care le-am avut cu ocazia procesului.Suma nu e mare,dar de amorul artei vreau sa-i zgandar un pic.Asta e, orgoliu nemasurat...

Am avocat,dar mi-e un pic rusine sa-i cer sa-mi faca actiunea.Nu ma intelegeti gresit,dar avocatii privesc problema dintr-un punct de vedere putin diferit,adica las-o asa,bucura-te ca ai castigat,ca ti-ai luat permisul inapoi,nu mai face valuri...
Insa,eu sunt putin altfel si-mi si place sa ma joc un pic cu ei.N-am nimic de pierdut si nici nu cred in razbunari pentru chestii asa banale.Nu ca n-ar face militienii asa ceva,dar au ei alte belele pe cap.
Si chiar daca ar face,ok,n-au decat sa-ncerce.

Acum,actele doveditoare sunt la dosar(facturi,chitante,devize,proba stiintifica,etc).
Spuneti-mi va rog care mai este acum temeiul legal,ca nu mai inteleg nimic acum cu noile coduri.274 cod civil?
Si pentru judecata in lipsa 242 alin.2?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 11:08, 9 Iulie 2009
orice cheltuiala privind judecata, avocatul dvs trebuia s-o ceara in cadrul concluziilor, din acel proces.
n-as crede..
conf. art. 274 partea care cade in pretentii poate fi obligata la cerere sa plateasca cheltuieli de judecata,ceea ce am si facut printr-o actiune separata,asa ca...??
Mai intai uitati-va daca in sentinta nu scrie ca nu s-au solicitat cheltuieli de judecata.
Nu de alta, dar sa promovati o actiune in pretentii si sa si timbrati la valoare, numai ca sa vedeti ca se respinge ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sa procedez? recuperare costuri tratament caine Iosiffsj Iosiffsj Buna ziua As vrea si eu un sfat in legatura cu o problema aparent simpla dar neavand experienta in domeniul nu stiu cum sa procedez. Sa va descriu in detaliu ... (vezi toată discuția)
Litigiu munca plata cheltuieli de judecata ContSters147303 ContSters147303 Buna ziua, Daca chem in instanta angajatorul si pierd procesul acesta poate cere sa ii platesc cheltuielile de judecata (incl avocatii lor)? Multumesc (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata luminel luminel intr-un proces in care paratul a fost reprezentat de sotia lui, avocat, si a solicitat ch de judecata, care i-au fost acordate, reclamantul, in recurs, poate ... (vezi toată discuția)