avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Sume provenite din salariu si diverse credite. Cum le ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Sume provenite din salariu si diverse credite. Cum le inregistrez?

Buna seara,

ma gandisem intai sa pun titlul , ca parafraza la o "celebra" emisiune de TV "Ajutor! Sunt PFA , scoateti-ma din necaz!" dar am zis apoi ca ma veti ajuta sa ma lamuresc si sa ma corectez. Sunt salariat si mare iubitor de obiecte lucrate manual asa ca am un PFA de cativa ani ca sa imi hranesc legal sufletul si sa am si ceva multumiri zornaitoare de pe urma acestei iubiri. Doar ca nu am stiut si nu stiu nici acum, cum sa adaug frumos sumele cu care ma autosponsorizez ca sa imi cumpar materiale si unelte. Pentru asta am folosit contul de salariu din care am scos bani ca PF pentru a cumpara ca PFA, am scos bani din creditele ca PF pentru a cumpara ca PFA... Ce fac acum? va rog mult sa ma lamuriti cum trebuia sa procedez si cum trebuie sa procedez de acum incolo!

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: numauita , utilizator 18:52, 15 Ianuarie 2016
REGISTRUL-JURNAL DE ÎNCASĂRI ŞI PLĂŢI
(cod 14-1-1/b)
...........
În Registrul-jurnal de încasări şi plăţi se înregistrează atât operaţiunile în numerar, cât şi cele efectuate prin contul curent de la bancă, la valoarea prevăzută în documentele justificative, inclusiv taxa pe valoarea adăugată.
Încasările din Registrul-jurnal de încasări şi plăţi cuprind:
– sumele încasate din desfăşurarea activităţii;
– aporturile în numerar şi prin conturi bancare aduse la începerea activităţii ori în cursul desfăşurării acesteia;
– sumele primite sub formă de credite bancare sau de alte împrumuturi;
– sumele primite ca despăgubiri;
– sumele primite sub formă de sponsorizări, mecenat sau donaţii;
– sumele primite reprezentând forme de sprijin cu destinaţie specială din fonduri nerambursabile (subvenţii);

E bine sa aveti cont bancar separat pentru pfa. Detalii cititi la adresa [ link extern ]
Va multumesc! daca ma informam din timp nu mai aveam acum atatea greseli

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare retrageri de numerar in rjip ginela ginela Buna ziua, as avea o intrebare referitor la retragerile de numerar din cont pfa dupa data de 01.03.2015.Va rog sa-mi spuneti acestea trebuiesc inregistrate in ... (vezi toată discuția)
Inregistrari in registrul de incasari si plati contawest contawest Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu modul de completare registrul de incasari si plati 1. De exemplu am o ridicare de numerar de 2000 lei din banca o voi ... (vezi toată discuția)
Sponsorizare pentru intreprindere individuala alexandrada alexandrada Bun gasit! Detin o I.I. cu obiect de activitate \'\'activitati independente\'\' si am obtinut o sponsorizare pentru editarea unei reviste. Vreau sa stiu ce ... (vezi toată discuția)